Claudiu Zamfir

Descarcă plăcuța cu numerele de urgență, obligatorie în pensiuni, hoteluri, agenții de turism

Placuta-numere-utile_Ministerul_Turismului

Agențiile de turism și unitățile de cazare, cum sunt pensiunile și hotelurile, a la dispoziție online un document standardizat pentru a se conforma obligației de a afișa în loc vizibil pentru consumatori o plăcuță cu numere utile.

Acești operatori au obligația de a afișa într-un loc vizibil pentru consumatori numărul de telefon al Direcției Generale Turism, din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT). Însă, din motive care țin de protecție și siguranță, recomandarea MAT este ca operatorii economici de profil să pună la dispoziția turiștilor o listă mult mai amplă de contacte utile, care să includă și Numărul European Unic de Urgență: 112.

În acest sens, a fost creat un document standardizat pentru plăcuțele informative, care cuprinde o serie de numere de telefon utile, inclusiv cel al Direcției Generale Turism, precum și contactele pentru situații de urgență. Acesta poate fi utilzat/afișat de către toți operatorii economici care doresc să le asigure turiștilor un acces corect, rapid, transparent și facil la informare.

    Documentul standardizat pentru plăcuțele informative poate fi descărcat, gratuit, de AICI.

În plus, InfoCons a făcut materiale informative, personalizate pentru fiecare județ în parte, care conțin datele de contact ale autorităților publice locale, precum și ale altor instituții cu atribuții în respectivele zone. Acestea pot fi accesate AICI. Operatorii economici pot afișa, totodată, codul QR, care face legătura cu site-ul Proiectului European de Mobilitate Globală.

Suplimentar față de obligația de a afișa numărul de telefon al Direcției Generale Turism, MAT amintește că unitățile de cazare trebuie să expună certificatul de clasificare și fișa anexă atât în recepție/în holul structurilor de primire turistice care nu dispun de recepție, cât și în spațiul de la intrarea în saloanele de servire a mesei, în timp ce agențiile de turism vor face vizibilă copia

 

Parallax

Vizualizari
925
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri