Claudiu Zamfir

Consultanți: Își vor pierde valabilitatea atestatele de comercializare angro fără depozitare de produse energetice sau băuturi alcoolice ori tutun prelucrat

Thumbnail

Condițiile de înregistrare a operatorilor economici care comercializează/ distribuie angro produse energetice, băuturi alcoolice sau tutun prelucrat au fost modificate major prin Ordinul nr. 1960, publicat pe 10 august 2018 în Monitorul Oficial, au arătat joi consultanții Vlad Boeriu și Mhiai Petre, într-un material transmis StartupCafe.ro.

Potrivit celor doi consultanți fiscali de la Deloitte, noul ordin modifică:

  • Ordinul nr. 1849/2016 pentru aprobarea procedurii de înregistrare a operatorilor economici care comercializează in sistem angro sau en detail produse energetice și
  • Ordinul nr. 1850/2016 pentru aprobarea procedurii de înregistrare a activității de distribuție si comercializare angro de băuturi alcoolice si/ sau tutun prelucrat.

Potrivit noilor prevederi, în termen de 90 de zile începând cu data de 10 august 2018, atestatele emise pentru operatori economici înregistrați să distribuie și să comercializeze în sistem angro fără depozitare produse energetice sau băuturi alcoolice/ tutun prelucrat își vor pierde valabilitatea.

În termenul mai sus menționat, operatorii economici pot depune la autoritatea vamală competentă o nouă cerere de înregistrare și documentele aferente ținând cont de noile condiții de autorizare.

Astfel, printre altele, operatorii economici se pot reînregistra numai dacă dețin un depozit angro autorizat.

Tax Legal Alert RO 20-24.08 by claus_44 on Scribd

Parallax

Vizualizari
1114
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri