Claudiu Zamfir

Proiect de OUG: Unde se vor putea contesta mai departe actele administrative ANAF

Thumbnail

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) își va crea structuri specializate de soluționare a contestațiilor împotriva tuturor actelor administrative fiscale emise de organele fiscale din cadrul ANAF, care să soluţioneze inclusiv contestaţiile marilor contribuabili, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență emis marți de MFP.

De la 1 iunie 2019, Ministerul Finanțelor Publice preia de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili și direcțiile generale regionale ale finanțelor publice activitatea de soluționare a contestațiilor formulate împotriva titlurilor de creanță, precum și a altor acte administrative fiscale emise de organul central fiscal, posturile și personalul aferent acesteia, prevede proiectul.

La nivelul Ministerului Finanțelor Publice activitatea de soluționare a contestațiilor se desfășoară de către structura specializată de soluționare a contestațiilor atât la nivel central cât și la nivel teritorial.

Ce mai spune proiectul de OUG:

  • Contestaţiile formulate împotriva titlurilor de creanță precum și împotriva altor acte administrative fiscale emise de organul fiscal central se soluţionează de către structura specializată de soluţionare a contestaţiilor din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.
  • Activitatea de soluționare a contestațiilor se realizează de către structura specializată  din cadrul Ministerului Finanțelor Publice atât la nivel central, cât și la nivel teritorial.
  • Competența și atribuțiile structurii specializate din cadrul Ministerului Finanțelor Publice si a structurilor teritoriale de soluționare a contestațiilor se stabilesc prin ordinul ministrului finanțelor publice.
  • Contestaţiile formulate împotriva actelor administrative fiscale emise de organele fiscale locale se soluţionează de către aceste organe fiscale.
  • Contestaţiile formulate împotriva actelor administrative fiscale emise de alte autorităţi publice care, potrivit legii, administrează creanţe fiscale se soluţionează de către aceste autorităţi.   
  • Organul fiscal emitent al actului administrativ fiscal contestat întocmește dosarul contestaţiei, precum şi referatul cu propuneri de soluţionare și le înaintează, în termen de cel mult 5 zile de la data primirii, organului de soluționare competent.
  • De asemenea, contribuabilului / plătitorului care comunică cu organele fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă NU i se va mai aplica  prevederea din Codul de procedură fiscală potrivit căreia Contribuabilul/Plătitorul fără domiciliu fiscal în România, care are obligația de a depune declarații la organul fiscal, trebuie să desemneze un împuternicit, cu domiciliul fiscal în România, care să îndeplinească, în numele și din patrimoniul contribuabilului/plătitorului, obligațiile acestuia din urmă față de organul fiscal.

Proiect OUG by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
2752
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri