Denisa Crăciun

Avertisment de la UE pentru România, fiindcă nu a transmis informații despre veniturile realizate online de persoane fizice şi firme

Startup romanesc

Comisia Europeană solicită României și altor trei țări membre UE să își îndeplinească obligația de a transmite informații cu privire la veniturile realizate de persoane fizice și de firme prin utilizarea platformelor online.

Astfel, pentru că nu au transmis în timp util aceste informații, Comisia a decis să inițieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea unor scrisori de punere în întârziere către România, Polonia, Ungaria și Germania.

Acestea au la dispoziție două luni pentru a răspunde și a remedia deficiențele semnalate de Comisie.

„Directiva (UE) 2021/514 din 22 martie 2021 de modificare a Directivei 2011/16/UE privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal (DAC7) a introdus, începând cu 1 ianuarie 2023, noi norme privind transparența fiscală pentru tranzacțiile efectuate pe platformele digitale. Obiectivul este de a identifica mai bine situațiile în care trebuie plătite impozite. Raportarea ar trebui să se desfășoare în două etape”, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

În prima etapă, platformele online aveau obligația de a colecta informații cu privire la veniturile obținute de persoane fizice și de întreprinderi pe tot parcursul anului 2023 și de a le raporta statului membru al platformei.

Apoi, statele membre aveau obligația de a transmite informațiile respective până la 29 februarie 2024.

„Raportarea și transmiterea informațiilor în timp util sunt esențiale pentru asigurarea unor condiții de concurență echitabile în Uniune și pentru buna funcționare a DAC7 în toate statele membre. Germania, Ungaria, Polonia și România nu și-au îndeplinit obligația de a comunica informațiile necesare autorităților fiscale din alte state membre, împiedicându-le astfel pe acestea să pună în aplicare legislația fiscală locală”, se mai arată în comunicat.

Dacă nu primește un răspuns satisfăcător din partea statelor membre, Comisia poate decide să emită un aviz motivat.

Parallax

Vizualizari
597
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri