Ambasadorul american în România, Hans Klemm, a mărturistit, luni, că uneori a avut , dar de multe ori nu a avut succes în a încuraja Guvernul României să facă reforme și eforturi de a ajuta micile afaceri și startupurile din țară.
- „Deseori anumite elemente ale sistemului instituțional și de reglementare de aici produc greutăți neintenționate, dar disporporționate pentru afaceri și antreprenori. Este important ca decidenții de politici să înțeleagă costul conformării la reglementările lor și să ușureze povara reglementărilor, pentru a ajuta afacerile.
- Integritatea și transparența sectorului public și eficiența administrației publice, calitatea serviciilor publice și a infrastructurii sunt esențiale pentru a crea un teren de joc nivelat pentru actorii publici și privați și mai ales pentru micile afaceri. Pentru Amabasada SUA, una dintre priorități este să promovăm prosperitatea reciprocă. SUA sprijină antreprenoriatul, iar inovația este o componentă a parteneriatului nostru cu România.
- Am încercat să încurajpm Guvernul României să avanseze reforme și eforturi pentru a ajuta micile afaceri, pe antreprenori, startupurile și comerțul. Uneori cu succes, deseori fără”, a spus Hans Klemm, la evenimentul Startup Path, organizat la București de revista Romanian Business Review și Impact Hub Bucharest.
De-a lungul timpululi, Ambasada SUA a ajutat, prin programe finanțate de Guvernul de la Washington, o serie de tineri antreprenori români să meargă în Silicon Valley, la Boston sau la New York, ori în alte zone efervescente ale Statelor Unite, unde au putut înâlni antreprenori americani, mentori și investitori.
De asemenea, Ambasada a adus în România antreoprenori americani cu experiență, care au oferit sfaturi tinerilor antreprenori români.
„Ecosistemul de startupuri românesc devine tot mai dinamic, dar dezvoltarea în faza scale-up a rămas dificilă”, a mai spus Klemm, luni.