Marius Vasilescu

#Newspresso: ce fac soferii cand raman fara Uber,  e-commerce a la Cluj pentru startup-uri , schimbari la Pinterest si in Appstore

Imagine principala
#Newspresso: ce fac soferii cand raman fara Uber,  e-commerce a la Cluj pentru startup-uri , schimbari la Pinterest si in Appstore
Stirile din aceasta saptamana aduc noutati despre comertul online.
Vorbim despre un proiect de eCommerce dezvoltat la Cluj, despre
asemanarile si deosebirile dintre comertul online si offline sau despre o
noua functie implementata de Pinterest care poate schimba modul in care
ne facem cumparaturile. Si nu in ultimul rand, Jeff Bezos, CEO-ul
Amazon, face declaratii nu numai cu privire la comertul online, dar si
despre explorarea spatiului.


Membrii unui grup de Facebook din Austin ofera transport in stilul Uber. Dupa ce Uber si Lyft au sistat activitatea in Austin, Texas, aproximativ 30.000 de oameni ofera aceleasi servicii prin intermediul unui grup de Facebook. Grupul functioneaza similar cu grupurile de Facebook din tara noastra care anuntau radare si filtre ale politiei. Majoritatea membrilor sunt fosti soferi Uber sau Lyft.

Fondatorii Gameloft au decis sa isi vanda actiunile catre Vivendi. Familia Guillemot detinea la inceputul lunii aprilie un pachet de 21,7% din actiunile producatorului de jocuri. Vivendi a reintrat recent pe piata de jocuri video, dupa ce in 2013 si-a vandut participatia de 85% la Activision Blizzard in schimbul a peste 8 miliarde dolari.

Un startup a strans 12 milioane de dolari pentru o aplicatie prin care fiecare angajat poate controla termostatul de la birou. In timp ce majoritatea companiilor din domeniu creeaza aplicatii pentru managerii cladirilor, Comfy are o abordare complet diferita si se orienteaza catre angajati.

Blugento este un proiect dezolvat la Cluj, care poate ajuta comerciantii online la inceput de drum.
Fata de Magento, platforma pe baza caruia a fost construit, Blugento este mai bine adaptat la piata din Romania prin eliminarea unor functii inutile si prin conectarea cu procesatori de plati locali, servicii de curierat etc.

Pinterest a dezvoltat o functie care poate schimba felul in care utilizatorii pot face cumparaturi online. Platforma de socializare bazata doar pe poze ofera acum posibilitatea de a cumpara un obiect dintr-o poza, dupa ce un algoritm de recunoastere face legatura cu magazinele online ce il comercializeaza.

Gawker Media intra in faliment. Compania de media care detine printre altele site-uri precum Gawker, Jezebel, Deadspin sau Gizmodo inainteaza documentele necesare pentru a intra in faliment, in timp ce continua procesul cu Hulk Hogan. Ofensiva legala impotriva Gawker este sustinuta si de Peter Thiel, confondatorul PayPal.

Interviu cu Jeff Bezos, CEO-ul Amazon. Ca si ceilalti antevorbitori de la Recode, Jeff pariaza pe inteligenta artificiala pentru urmatorii 5 ani. Seful Amazon a vorbit si despre Blue Origin, compania fondata pentru a explora spatiul. Spre deosebire de Elon Musk, Jeff spune ca isi concentreaza eforturile mai mult spre a imbunatati viata de pe Pamant decat spre a coloniza Marte.

Google lanseaza un program nou de certificare pentru companiile care dezvolta software. Deocamdata sunt certificate 13 agentii din tari precut Rusia, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, insa acest numar va creste pana la finalul anului. Google le va oferi training si continut specializat, dar si acces mai rapid la viitoarele produse Google.

Studiu cu privire la diferentele si asemanarile dintre cumparaturile online si offline. Cele doua tipuri de comert sunt in stransa legatura. Unii clienti se informeaza online si abia apoi cumpara din magazinul fizic, pe cand altii se duc sa vada si sa testeze produsul la raft si abia apoi il cumpara de pe internet.

Apple planuieste multe schimbari pentru App Store. Daca pana acum procentele din profit se imparteau 70/30 intre Apple si developeri, de acum incolo developerii vor primi inca 15% in plus daca utilizatorii vor plati o subscriptie pentru acea aplicatie timp de un an. Pe langa acest lucru, Apple anunta ca procesul de aprobare al aplicatiilor va fi mai rapid si ca vor exista reclame printre cautarile utilizatorilor.

Marius Vasilescu este autor invitat la
StartupCafe.ro si realizeaza in fiecare luni dimineata rubrica
#Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie.
Marius
a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in
domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si
startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe blogul personal.
Parallax

Vizualizari
11
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri