Raluca Abrihan

EY: Cine este antreprenorul anului in Romania

Imagine principala
EY: Cine este antreprenorul anului in Romania
Omul de afaceri Levente Hugo Bara, care controleaza unul dintre principalii jucatori din piata  de ingrediente alimentare din Romania, Supremia Grup, a fost desemnat antreprenorul anului in cadrul competitiei "EY Entrepreneur Of The Year - Romania 2015".

Grupul controlat de Levente Hugo Bara estimeaza o cifra de afaceri de 38 de milioane de euro pentru 2015, are 280 angajati, exporta pe 4 continente si achizitioneaza materie prima din 80 de tari, potrivit EY Romania, compania de consultana si audit care a organizat competitia.

Antreprenorul a concurat alaturi de alti 47 de oameni de afaceri si va reprezenta tara noastra in finala mondiala EY World Entrepreneur Of The Year, unde va intra in competitie alaturi de antreprenori din peste 60 de tari.

De asemenea, in cadrul competitiei Dan Isai, CEO Salad Box, a primit titlul "Emerging Entrepreneur Of The Year", iar Cristian Ispas, director general Motivation, a primit titlul "Social Entrepreneur Of The Year".

Salad Box, compania creata de Dan Isai in 2012, este, in prezent, al treilea lant de restaurante fast-food ca marime din Romania. In 2015, veniturile Salad Box sunt estimate sa ajunga la 14 milioane de euro, fata de 8,6 milioane de euro, cat a inregistrat anul trecut.

Motivation SRL a raportat o cifra de afaceri de 2,8 milioane de euro si un profit de 0,67 milioane de euro, in 2014 si asigura aproximativ un sfert din bugetul fundatiei cu acelasi nume. Compania a vandut anul trecut  1.186 scaune rulante pentru persoane cu dizabilitati.

Juriul competitiei din acest an a fost format din: Mircea Tudor, presedinte MB Telecom, castigatorul marelui premiu in 2014; Marius Stefan, CEO Autonom Rent a Car si unul dintre cei 6 finalisti ai primei editii Entrepreneur Of The Year Romania; Mihai Marcu, presedinte Medlife, membru al juriului si la editia 2014 a competitiei; Cornel Marian, managing partner Oresa Ventures, membru al juriului si la editia 2014 a competitiei; Omer Tetik, director general Banca Transilvania, membru al juriului si la editia 2014 a competitiei.

La editia 2015 a competitiei s-au inscris 60 de oameni de afaceri. Companiile antreprenorilor eligibili totalizeaza venituri de 1,2 miliarde euro si 9.000 de angajati, cu venituri medii de 27 milioane de euro pe companie si un numar mediu de 200 de angajati in 2014.

Printre antreprenorii finalisti s-au mai numarat: Vasile Armenean (Betty Ice), Doina Cepalis (Te-Rox Prod), Philip Cox (Cramele Recas), Florin Madar (Temad Grup), Marinela si Ion Dragoi (Pet Star Holding), Monica Cadogan (Vivre Deco), Horatiu Tepes (Bilka Steel).
Parallax

Vizualizari
220
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Felicitări tuturor!!! Doar cei mai buni îl pot alege pe cel mai bun. Felicitări tuturor!!!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri