Raluca Abrihan

Un studio romanesc a creat varianta de Android a jocului din spatele filmului ”The Martian”

Imagine principala
Un studio romanesc a creat varianta de Android a jocului din spatele filmului ”The Martian”
Unul dintre cele mai mari studiouri independente de jocuri, din Romania a creat aplicatia de mobil pentru Android a jocului din spatele filmului "The Martian", lansat recent si care il are in rol principal pe Matt Damon.

Fox Digital Entertainment, divizia Twentieth Century Fox care dezvolta si produce aplicatii si jocuri, impreuna cu dezvoltatorul Little Labs, un studio de jocuri independent din Los Angeles, au lucrat impreuna pentru a aduce The Martian game pe ecranele smartphone-urilor si smartwatch-urilor.

Acestia au apelat la studioul romanesc Amber pentru a implementa si adapta jocul pe platforma Android. Echipa dedicata proiectului a lucrat pret de 2 luni pentru a livra produsul care acum poate fi downloadat din Google Play Store si costa 2,99 dolari.

Aplicatia este disponibila pentru dispozitive mobile Apple si Android, dar si pentru Apple Watch si Android Wear, cu caracteristici speciale si un nivel de interactivitate special construit pentru acestea. Caracteristicile cheie ale jocului includ alegeri interactive care definesc sansele lui Mark de supravietuire, sprijin stiintific din partea echipei NASA care ajuta jucatorul sa ia cele mai bune decizii.

Amber Studio a fost lansat acum 2 ani si a pornit cu o echipa de numai 3 oameni. In prezent, a ajuns la 170 de oameni si intentioneaza sa isi extinda echipa. In primul an, cifra de afaceri inregistrata de companie a fost 1 milion de euro si estimeaza o cifra de afaceri de 6 milioane de dolari pentru 2015.

Pilonii de business ai Amber Studio sunt reprezentati de departamentele QA, Deployment si Creatie. Pilonii de servicii, Deployment si QA, reprezinta core business-ul Amber, dar studioul investeste de asemenea in departamentul Creatie, acesta reprezentand un nou focus al studioului, obiectivul fiind de a dezvolta proiecte proprii in viitorul apropiat, potrivit reprezentantilor companiei.
Parallax

Vizualizari
25
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri