Claudiu Zamfir

​VIDEO Antreprenorii care au adus mitingul din Piata Victoriei la un alt nivel. Ce afacere au ei

Imagine principala
​VIDEO Antreprenorii care au adus mitingul din Piata Victoriei la un alt nivel. Ce afacere au ei
Razvan Pascu si preietenii sai au dus ideea de miting la un alt nivel
in Romania: peste 150.000 de oameni au putut sa scandeze
sloganurile care erau proiectate pe fatada unui bloc din Piata
Victoriei. StartupCafe.ro a stat putin de vorba cu unul dintre cei trei antreprenori care au
facut show la miting.


Trei tineri antreprenori "au descins" vineri seara, in Piata Victoriei, cu o dubita imprumutata de la un cabinet veterinar si un proiector si au adus conceptul de guerrilla mapping la protestele din Romania.Alina Anca, Daniel Bega si Razvan Pascu si-au facut un mic business din arta projection mapping-ului, iar vineri seara au protestat si ei impotriva recentelor masuri legislative luate de guvern. Cei 150.000 de manifestanti (dupa unele estimari) au putut sa-si
scandeze sloganurile si sa cante imnul national cu textele proiectate pe
un bloc din Piata Victoriei.

In projection mapping, artistii folosesc proiectoare laser si 3 D pentru a genera forme si culori spectaculoase pe fatadele unor cladiri, pe poduri sau pe diverse obiective turistice, in show-uri care pot ajunge la proportii grandioase. Inca din anii '60, arta s-a dezvoltat odata cu tehnologiile, folosind in prezent realitatea augmentata si senzorii prin care publicul interactioneaza cu creatia artistica. Acesta este, pe scurt businessul, pe care cei trei tineri l-au pornit anul trecut, sub brandul Aural Eye. Afacerea se orienteaza in 3 directii:

  • arta - expozitii, instalatii.
  • entertainment - festivaluri de muzica, diverse showuri, cluburi, dar si evenimente private.  
  • corporate - evenimente de companie, publicitate.

Firma, inregistrata la Brasov, uneste practic drumurile a trei fondatori care pareau ca merg pe cai diferite: Alina a studiat arta din liceu pana la master, Daniel e tipul tehnic, cu senzorii si proiectiile 3D, iar Razvan a facut publicitate pana acum. Mai au alaturi de ei si doi prieteni pe care i-au angajat in firma.Cati bani fac din afacerea asta? La o reprezentatie, onorariul lor este de ordinul miilor de euro, spune Razvan. "Pot sa fie de la 1.000 de euro pana la 20.000 de euro, depinde de ceea ce se doreste, de echipamentele de care este nevoie, de voumul de munca pentru creatie, de costuri. Evident ca primim bani pentru ceea ce facem, dar au mai fost si pe prietenie", povesteste antreprenorul.

Practic, ei vin cu partea de continut, creatie, concept, care, insa, in functie de cerintele clientului, poate necesita proiectoare de pana la 10.000 de lumeni, pentru instalatiile de exterior, pe care le inchiriaza de la companii specializate.
The Mission Dance Weekend from AURAL EYE Visions Studio on Vimeo.
Vineri seara, la protestul din Piata Victoriei, au adus un proiector de 6.000 de lumeni in valoare de vreo 10.000 de euro, daca ar fi sa-l cumpere, din cate ne-a spus Razvan.

Efortul a meritat. "Marketingul de gherila" are avantajul ca ia publicul prin surprindere si ii creeaza o experienta de neuitat.
Parallax

Vizualizari
283
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Asa obtii control ANAF Cred ca tocmai si-au pus o tinta pe frunte :).
poza de profil
Ingenios! E un mod foarte bun sa coaguleze un pic scandarile din piata ptr ca intr-un loc se striga "psd ciuma rosie", in altul "dragnea, asteptam si cartea ta" sau "abrogati si apoi plecati".
poza de profil
Normal... Văd ca globalismul de gherila a ajuns la un alt nivel!..Soros &Co destabilizează lumea prin demonstrații anarhiste peste tot, inclusiv acum in România...bravo SRI, dormiți in papuci!!!...sau poate ca știți dar vi s-a ordonat sa stați in banca voastră...asta e cu totul altceva
poza de profil
repros Vad ca esti de partea celor care promoveaza furtul si minciuna , aceste lucruri normale pt.tine cine le promoveaza ? Dupa tine oamenii normali nu ar avea opinii decit daca sunt platiti , asta se intimpla doar in grupul celor din care provii si pentru care fura actualii ' conducatori' !
poza de profil
corectie daca oamenii au opinii exclusiv cand acestea folosesc unui grup de interese (in cazul de fata multinationalele, disperate ca vor pierde profit dupa masurile PSD) evident ca nu am pic de respect pt ei

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri