Raluca Abrihan

13 romani pe lista liderilor inovatiei din Europa Centrala si de Est

Imagine principala
13 romani pe lista liderilor inovatiei din Europa Centrala si de Est
​Google a anuntat publicarea listei celor 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala si de Est, in cadrul celei de a treia editie a proiectului New Europe 100 (NE100). Proiectul NE100 este organizat de Res Publica impreuna cu Visegrad Fund, Google si Financial Times, si in cooperare cu importante institutii din aceasta regiune a Europei. Romania are zece nominalizari pe lista editiei 2016. Domeniile in care s-au remarcat reprezentantii Romaniei sunt diverse: de la educatie si advertising, inginerie, administratie publica sau securitate.

Romania are 13 nominalizari pe lista NE100 2016:

  • Andrei Dunca - fondator LiveRail: Andrei a fondat LiveRail, o platforma de monetizare a reclamelor video online, cumparata in 2014 de Facebook cu 500 de milioane de dolari.

Citeste mai multe despre LiveRail

  • Dumitru Popescu - CEO si fondator ARCA Space Corporation: Compania a dezvoltat ArcaBoard, o masina electrica zburatoare, disponibila pentru achizitionare. ArcaBoard a fost lansata in decembrie 2015.
  • Andras Lenard, Attila Bustya - co-fondatori Spider Drone Security: Spider Drone Security este o companie ce ofera servicii de monitorizare si securitate cu ajutorul dronelor
  • Raul Popa - co-fondator si CEO TypingDNA: TypingDNA este un start-up care dezvolta tehnologii de securitate cibernetica bazate pe tiparul de utilizare a tastaturii de catre fiecare persoana.

Citeste povestea TypingDNA

  • Dan Nechita - consilier al primului-ministru al Romaniei - Dan Nechita este responsabil de proiectul IThub.gov.ro, o platforma guvernamentala dezvoltata impreuna cu sectorul privat si mediul antreprenorial, in scopul cresterii calitatii serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei
  • Mihai Raneti, Claudia Dehelean, Adina Brutaru, Kacper Gogol (PL) - fondatori Clepsisoft CyberFog - Clepsisoft CyberFog este o companie de „ethical hacking”, care ajuta protectia unei organizatii prin crearea a mii de computere si servicii false, ascunzand astfel echipamentele reale de potentiale atacuri.
  • Andrei Avadanei - CEO Bit Sentinel Security si presedintele ONG-ului Cyber Security Research Center from Romania (CCSIR) - Andrei este unul dintre cei mai importanti experti in securitate cibernetica si IT din Romania. CCSIR, ONG-uul al carui presedinte este organizeaza cea mai mare conferinta de securitate cibernetica si hacking din Europa Centrala si de Est, DefCamp.
  • Roxana Rugina - fondator fundatia Simplon Romania - Fundatia ofera tinerilor cursuri de programare si pregatire pentru a deveni dezvoltatori de software. Din 2014, Simplo Romania a organizat peste 40 de evenimente, cu aproape 2000 de participanti.
  • Andreea Hanganu - co-fondator Institute for Digital Government (IDG) - IDG este o organizatie romaneasca a carei obiectiv principal este modernizarea institutiilor publice si non-profit din Romania prin dezvoltarea comunicarii digitale.
  • Radu Puchiu - secretar de stat in guvernul Romaniei - Radu Puchiu a fost nominalizat pentru eforturile constante de a aduce administratia din Romania mai aproape de oameni, cu ajutorul lumii digitale si tehnologiei - parteneriate, internship-uri etc.
„Vrem sa prezentam oameni intreprinzatori din Europa Centrala si de Est, a caror povesti inspira, sunt pline de creativitate si implicare sociala. Regiunea noastra poate fi mandra de ai sai dezvoltatori, intreprinzatori, oameni de stiinta sau cultura. Ei reprezinta forta motrica a inovatiei si viitorului”, a declarat Wojciech Przybylski, presedintele fundatiei Res Publica, initiatorul proiectului.

Lista finala a celor 100 de nume a fost realizata pe baza nominalizarilor venite din partea partenerilor proiectului si a publicului. Anul acesta, cea mai mare parte a finalistilor sunt persoane sau echipe din zona de business (54%) si social/politica (29%). Alte categorii includ stiinta (10%), dar si media si cultura (7%). „Este incurajator sa vedem tot mai multe business-uri de succes construite pe baza inovatiei, nascute in Europa Centrala si de Est. Acest lucru reflecta un potential imens in zona si arata ca tehnologiile si economia digitala nu sunt o provocare, ci mai degraba o oportunitate pentru oameni de stiinta, antreprenori si activisti”, a declarat Marta Poślad, Head of Public Policy & Government Relations CEE Google.
Parallax

Vizualizari
549
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri