L.P.

Elevii romani au castigat competitia globala Social Innovation Relay

Imagine principala
Elevii romani au castigat competitia globala Social Innovation Relay
​Echipa Oculus din Romania a castigat locul I la Finala Globala Social
Innovation Relay cu ochelari high-tech ce includ dispozitive de
siguranta si navigatie. Oculus este formata din cinci liceeni de la
Colegiul
National I.L. Caragiale din Bucuresti care si-au propus sa sprijine
persoanele cu deficiente de vedere sa devina mai independente in
miscare.

Ochelarii sunt echipati cu senzori infrarosii ce masoara temperatura de la suprafata obiectelor si transmit informatii despre distantele obiectelor din apropiere, oferind traiectorii alternative pentru utilizatori.
 
"Noi speram sa sprijinim cat mai multe persoane cu deficiente de vedere sa devina mai independente si sa se integreze mai usor in societate utilizand ochelarii Mitra. Impreuna putem invinge intunericul printr-o utilizare inteligenta a tehnologiei!", a declarat Miruna Gafencu, membra a echipei Oculus.

In competitia Social Innovation Relay s-au inscris 10.000 de elevi din 10 tari: Bulgaria, Cehia, Grecia, Japonia, Olanda, Romania, Slovacia, Singapore, Spania, Ungaria. Locul doi a
fost castigat de echipa Intellias din Singapore iar  locul trei l-a obtinut echipa HeartheWorld din Bulgaria.

"Facilitarea antreprenoriatului este una din prioritatile mele cheie ca membru al Parlamentului European si crearea de abilitati este deosebit de aproape de inima mea. La nivelul UE, punem  o valoare semnificativa pe dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerei generatii, care, de asemenea, este esential pentru viitorul luminos al unei Europe prospere", a declarat Eva Paunova, Membru al Parlamentului European.

Finala globala s-a desfasurat online, cu urmatorul juriu: Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship, NN Group; Dafni Kaloudi, Brand Communication Specialist, NN Greece; Hatsuko Takei, Senior Manager, PR & Communications Team; Ana Alonso Dopazo, HR, NN Spain; Manuel Zaera, NN Spain; Eva Paunova, Membru al Parlementului European; Lars Johansson-Kjellerᅢd, Founder si CEO, Unicus (antrepenor social) si Vivian Lau, CEO, JA Asia Pacific.

Prin intermediul Social Innovation Relay elevii pot colabora cu voluntari, profesionisti cu experienta in cadrul unor sesiuni de mentorat virtuale si fata-in-fata. Scopul proiectului este ca printr-o combinatie de activitati online si offline, elevii sa-si poata dezvolta abilitatile antreprenoriale si sa devina mai responsabili si mai constienti de problemele sociale.

Social Innovation Relay (SIR) este o initiativa educationala a Junior Achievement Europa, sustinuta de NN Group si isi propune sa sustina elevii de liceu sa dezvolte concepte de afaceri inovatoare pentru rezolvarea unor probleme sociale.

Junior Achivement Romania este o organizatie non-profit si are ca scop dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de eduatie antrepenoriala, economica, financiara si dezvoltare profesionala. Programele JA se desfasoara in 123 de tari iar in Romania 280 000 de elevi sunt inscrisi in acest program
Parallax

Vizualizari
29
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri