Ovidiu Popica

Weekend cu idei: Hackathon simultan Innovation Labs in Cluj, Sibiu, Timisoara. 

Imagine principala
Weekend cu idei: Hackathon simultan Innovation Labs in Cluj, Sibiu, Timisoara. 
Tinerii pasionati de tehnologie sunt asteptati cu proiecte de dispozitive si aplicatii la un hackathon simultan Innovation Labs care va incepe sambata 12 martie 2016 si se va incheia duminica 13 martie 2016, cu anuntarea proiectelor ce vor intra in etapa de mentorat.

Un hackathon similar a avut loc cu o saptamana inainte, la Bucuresti, in urma caruia au fost selectate 24 de echipe. Ideile finaliste la Bucuresti au inceput deja sesiunile de pregatire cu mentori precum Radu Georgescu - GeCAD, Andrei Pitis - Vector Watch, Bogdan Iordache - How To Web sau Diana Olar - The Publisher Agency. StartupCafe.ro va ofera mai multe detalii despre program intr-un material video realizat cu Razvan Rughinis, Profesor Universitar la Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica Bucuresti si co-fondator Innovation Labs.

Cum ajuta Innovation Labs tinerii cu idei in tehnologie


Operator si montaj video: Balázs Nitsch-Petioky / Video realizat cu echipament Nikon

Razvan Rughinis este co-fondator Innovation Labs, Profesor Universitar la
Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica
Bucuresti


In weekendul de sambata si duminica, de pe 12-13 martie, atat in Cluj cat si in Sibiu si Timisoara, vom incerca sa aducem tinerii pasionati de tehnologie intr-un mediu in care vor putea discuta cu mentorii despre primii pasi in validarea unei idei. Vor fi persoane tinere, cel mai adesea, care vor incerca sa atraga
atentia mentorilor locali in incercarea de a intra intr-un program de
mentorat local.

Va urma un numar de intalniri, cu mentori din zona de antreprenoriat dar si cu persoane cu experienta in corporatii importante din Romania care vor impartasi din experienta lor legata de:
  • construirea unei echipe
  • construirea unui produs si de modul de prezentare a acestuia
  • construirea unei piete.
De multe ori, produsele pe care noi le ajutam sunt produse foarte inovative pentru care chiar daca exista o oportunitate nu exista neaparat o piata in momentul in care le vom lansa.
De multe ori ideile ne acapareaza, dar mult mai important decat sa visam frumos este sa ne suflecam manecile si sa incercam sa creem un prototip, o versiune minimala a produsului la care visam.

Citeste si: Cine sunt cei 24 de finalisti ai hackathon-ului din Bucuresti pentru programul de accelerare Innovation Labs 2016

Innovation Labs isi propune in primul rand conectarea mediului de afaceri local cu universitatile din fiecare comunitate. Cu alte cuvinte, nu conteaza atat de mult daca esti in Sibiu, Bucuresti sau Timisoara, cel mai important este sa ai alaturi un sprijin din partea unor persoane cu experienta sa ai entuziasmul de a vedea produsul tau in mana unor utilizatori si, de ce nu, in mana unor clienti si sa ai suportul comunitatii locale.

Din cauza aceasta, programul are obiectivul construirii acestor legaturi in comunitatea locala: intre mentorii din zona privata si Universitatile din fiecare dintre aceste comunitati, cu jurnalistii, blogger-ii care ar trebui sa aduca in fata publicului aceste exemple extraordinare de produse inovative pe care incercam sa le dezvoltam in Innovation Labs.

Citeste si: Ce idei urmareste unul dintre mentori

Dincolo de aceasta cale a ridicarii unei investitii, care este calea cea mai promovata in mediul antreprenorial de tehnologie (n.r.
- trecerea prin programe de pre-accelerare si accelerare), eu le atrag atentia participantilor ca validitatea unei afaceri tine de atragerea de clienti, de atragerea de capital din piata

Avem atat startup-uri ce au reusit sa ridice finantare trecand printr-un ecosistem - si este foarte bine pentru ca Romania incepe sa dezvolte un ecosistem de sustinere a acestor produse - trecand, asadar, prin mai multe astfel de programe dar pornind, intr-adevar de la noi, au reusit sa ridice investitii de pe o piata globala, investitii care se le ofere mai departe energia de a continua dar avem alte echipe care au produse ce sunt pe cash-flow pozitiv reusind sa plateasca salarii, reusind sa scoata versiuni noi ale respectivului produs sau serviciu.

Razvan Rughinis: ”Antreprenor in Romania? Este, mai degraba, o excentricitate!”


Operator si montaj video: Balázs Nitsch-Petioky / Video realizat cu echipament Nikon

  • Obstacolele cu care se confrunta adesea echipele nu sunt doar tehnice. De multe ori, vorbim despre ingineri care sunt confortabili in fata unui cod sau vorbim despre absolventi de studii economice care nu au nici o problema sa bata la usile marilor corporatii pentru a incerca sa stabileasca o relatie de business.
  • Dar, fiecare dintre acestia, se confrunta, adesea, cu o lipsa de suport din partea familiei. A fi antreprenor in Romania este, inca, mai degraba o excentricitate, de multe ori tolerata de familie, arareori sustinuta sau incurajata. Am avut numeroase cazuri de participanti care s-au lovit de opozitia familiei in continuarea unui business.
  • Este adevarat, antreprenoriatul presupune si riscuri si nu as vrea sa desenam o imagine foarte optimista. Dar, presupune crearea unei valori mult mai mari decat o industrie de outsourcing.
  • Intr-o competitie, pe de alta parte, cu slujbele bine platite din sectorul IT, antreprenoriatului IT ii este foarte, foarte greu sa-si gaseasca propria sa identitate. Dar se va intampla si ne bucura foarte mult sustinerea din partea presei (...).
  • Voi aveti o misiune fundamentala in expunerea acestor povesti de succes, in creerea unui grad de constiinta sociala, ca acesti tineri nu sunt oameni care fug de munca, cel mai adesea muncesc de doua-trei ori mai mult decat ar munci intr-un job normal, nu sunt oameni care amana terminarea studentiei, sunt oameni mult mai responsabili decat oameni care au ani de zile de munca dar care sunt diferiti. Sunt oameni care-si doresc sa dezvolte propriul produs.

 
Daca ai imagini sau informatii interesante despre proiectul cu care mergi la hackaton in Cluj, Timisoara sau Sibiu, da-ne un semn pe StartupCafe-Facebook



Innovation Labs este unul dintre cele mai active programe de preaccelerare pentru startup-uri de tehnologie din Romania.
Parallax

Vizualizari
36
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri