Vlad Barza

Un business ciudat? - In SUA apar tot mai multe startup-uri care vin unde le ceri pentru a-ti alimenta masina

Imagine principala
Un business ciudat? - In SUA apar tot mai multe startup-uri care vin unde le ceri pentru a-ti alimenta masina
​In SUA antreprenorii au creat multe idei care chiar au rezolvat probleme, insa alte idei par sa fi aparut pe piata pentru a convinge oamenii ca exista probleme si in activitatile relativ simple. In zona San Francisco apar tot mai multe startup-uri care vin cu dubite speciale pentru a-ti umple rezervorul masinii, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa pierzi timpul pe la benzinarii. Marea intrebare este daca o astfel de idee este viabila intr-o tara unde benzina este foarte ieftina, mai ales ca aceste mici companii percep taxe de 7-10 dolari pentru deplasare.

Traim intr-o lume in care ne-am obsinuit ca multe lucruri sa ne fie aduse acasa, mai ales ca s-au inmultit companiile de curierat, iar eficienta acestora a crescut. Nu mai e ceva iesit din comun sa primim in aceeasi zi produsul comandat sau sa ni se aduca acasa alimente, bauturi, asigurari auto sau aproape orice dorim.

In zona Silicon Valley mai multi antreprenori s-au intrebat ce lucruri s-ar mai preta in trendul "on demand" si au ajuns la concluzia ca benzina din rezervor ar fi si ea o varianta.

Companii precum Filld, FuelMe sau - mai nou - WeFuel spun ca oamenii pierd mult timp la benzinarie si ar putea sa isi organizeze mai bine ziua, daca apeleaza la ele pentru un "plin" de benzina.

Cel mai nou astfel de startup este WeFuel, a primit un milion de dolari finantare, iar fondatorii spun ca alimentarea masinii este un ritual vechi de 100 de ani si este nevoie de o schimbare care sa ne scape de eventualele blocaje in trafic si, per total, sa ne ajute sa facem economie de timp.

De economie de bani nu se poate vorbi, fiindca aceste companii vin si iti fac plinul masinii unde le ceri, dar taxa este de 7,5 dolari la W    eFuel, abonamentul lunar fiind 20 de dolari. Aceste companii se lanseaza si furnizeaza servicii doar la scara locala, insa WeFuel ar vrea ca in doi-trei ani sa aiba o flota mare care sa acopere cat mai multe state din SUA. Insa acest lucru nu este usor de realizat, mai ales ca trebuie indeplinite multe conditii pentru a opera un fel de "benzinarii mobile".

In SUA sunt destul de putine benzinarii in orase, dar multe in suburbii si extra-urban. Insa benzina este ieftina (cam 0,43 euro/litru), iar o taxa de aproape 8 dolari nu va fi pe placul multora.

Tocmai de aceea, cateva articole de presa care comenteaza inmultirea acestor startup-uri se intreaba daca nu e vorba doar de marketing si de incercarea de a insista pe o falsa problema.

Insa o astfel de idee s-ar putea sa fie pe placul operatorilor de flote auto mari, precum cele de la companiile de rent-a-car.

Surse: Fast Company, The Verge
Parallax

Vizualizari
76
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri