Raluca Abrihan

​VIDEO Peste 500 de startup-uri la CES 2016. Cele mai interesante lansari

Imagine principala
​VIDEO Peste 500 de startup-uri la CES 2016. Cele mai interesante lansari
​Incepand cu 2012, targul interantional de tehnologie, Consumers Electronics Show (CES) permite si startup-urilor sa isi expuna produsele aici. Daca la prima editia au participat 94 de startup-uri, in acest an numarul lor a ajuns la 500. Acestea vin din toate coluturile lumii, incurajate in special de faptul ca in toti acesti ani in care li s-a deschis accesul la CES startup-urile participante au reusit sa obtina in cadrul targului fianantari de peste 1 miliard de dolari de la investitorii participanti, potrivit Consumer Technology Association, citata de wired.co.uk.

Iata cateva dintre produsele prezentate de cele mai inovative startup-uri, la CES 2016

Glance – ceasul inteligent de perete. Ceasul smart nu arata doar ora, iti va afisa in momentul in care te trezesti cat de mult ai dormint, iti poate afisa emailurile, in cat timp iti ajunge taxiul sau care este programul tau din calendarul Google pentru intreaga zi. Glance are un diametru de 12 inch, iar bateria dureaza intre 3 si 6 luni. Acesta trebuie sa fie conectat la smartphone sau la smartwatch-ul tau. Startup-ul care a realizat acest ceas inteligent este din Singapore.



Ily – un telefon pentru familie. Dispozitivul este dedicat in special celor care au copii si vor sa ii mai verifice din cand in cand, atunci cand acestia sunt singuri acasa. Are un ecran tactil de 8 inch, camera si difuzor. Parintii isi pot suna compii acasa, dar si invesrs prin servicii de tip VoIP. Dispozitivul ar urma sa coste circa 149 de dolari.



Jewelbots – bratara "prieteniei", care ii invata pe cei mici sa programeze. Copiii pot comunica prin acast gadget colorat cu ceilalti prieteni care au o astfel de bratara sau pot trimite mesaje pe telefonul mobil si, mai mult, sunt incurajati sa creeze diferite aplicatii pentru bratarile lor. Ei invata un limbaj de programare la nivel de baza, iar cu ajutorul cunostintelor acumulate isi vor putea personaliza bratarile. Un set de trei astfel de bratari va costa 69 de dolari. Bratarile se conecteaza la smartphone prin bluetooth. Acestea vor fi lansate pe piata abia la primavara.



Katia – un brat robotic multifunctional. Dispozitivul ste produs de Carbon Robotics, un startup american, si poate face nenumarate lucururi, de la printare 3D, la taieri cu laserul pana la a-ti decora tortul. Numele bratului, Katia vine de la “Kick Ass Trainable Intelligent Arm”. Acesta se vinde cu 1.999 de dolari.



Nima
– un dispozitiv portabil care testeaza nivelul de gluten din mancare. Acesta este produs de compania 6SensorLabs. De dimensiunile unei brichete, Nima iti spune in mai putin de doua minute care este nivelul de gluten din orice fel de mancare. Trebui sa iei o mostra mica din mancare, sa o introduci in capsula Nima si sa astepti sa ti se afiseze rezultatul pe ecranul dispozitivului. Se pot face precomenzi pentru acest produs, la pretul de 50 de dolari.

IdentiLock
– un lacat inteligent care blocheaza armele pentru a spori siguranta. Dispozitivul este menit sa blocheze pistolul sau orice alta arma si poate fi deblocat cu ajutorul senzorului de amprenta. Sentinl Inc, startup-ul care a creat dispozitivul spune ca acesta se adreseaza in special parintilor care detin o arma si vor sa fie siguri ca cei mici nu pot sa o foloseasca in cazul in care reusesc sa puna mana pe ea.
IdentiLock foloseste o baterie care trebuie incarcata o data la sase luni, dar poate fi deblocat si cu ajutorul unei chei. Pretul lui va fi de 319 dolari.

 

FITGuard
– dispozitivul care detecteaza contuziile. Seamana cu o proteza dentara, dar rolul sau este acela de detecta daca in urma unui accident ai suferit vreo contuzie la cap. In functie de gravitatea ranilor LED-ul dispozitivului va lumina mai intes sau mai slab. Este dedicat in special sportivilor. Pentru primii 100 de cumparatori produsul poate fi achizitionat la 85 de dolari.



Glyph – castile hibrid prin care poti sa vezi videoclipuri 3D. Dispozitivul purtabil este produs de Avegant, se poate conecta la un calculator sau smartphone prin HDMI, se aseaza pe ochi precum ochelarii, in timp ce castile dispozitivului iti acopera urechile si poti viziona filme 3D. Precomenzile incep in aceasta luna, iar produsul poate fi cumparat la 599 de dolari prin precomanda, dupa care pretul castilor va fi de 699 de dolari. Startup-ul producator are sediul in Statele Unite si a obtinut recent o investitie de 30 de milioane de dolari din partea Intel Capital.



GoSun – un grill care foloseste energia solara pentru a gati. Grillul foloseste tuburi si oglinzi pentru a atrage energia solara si a o transforma in caldura ca apoi sa gateasca mancarea. Acesta vin in difertie dimensiuni. Producatorii sustin ca poate gati mancarea in doar 20 de minute. Pretul unui astfel de produs incepe de la 279 de dolari.



Surse: Weired.co.uk, Inc.com, Techrunch.com
Parallax

Vizualizari
52
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri