CZ

Marea problema a investitorilor in Romania: lipsa lucratorilor calificati

Imagine principala
Marea problema a investitorilor in Romania: lipsa lucratorilor calificati
Investitorii romani, germani si francezi in Romania considera ca lipsa personalului calificat disponibil se numara printre cele mai mari probleme ale afacerilor din tara noastra, releva un barometru realizat in randul managerilor firmelor membre ale camerelor de comert romano-franceza si romano-germana.

Potrivit rezultatelor unui barometrului prezentate vineri, investitorii  au indicat urmatoarele aspecte de business in Romania:

* 72,8% dintre respondenti resimt lipsa mainii de lucru calificate.
* 97,2% dintre participanti sunt optimisti cu privire la evolutia mediului de afaceri din Romania,
*
Pentru 84,5% dintre acestia compania lor a avut o performanta mai buna in anul 2015 fata de anii anteriori.

*
45,3% au raspuns ca vor sa absoarba fonduri europene.

Barometrul s-a realizat sub forma unui sondaj live in randul membrilor Camerei Franceze de Comert si Industrie din Romania (CCIFER) si ai Camerei de Comert si Industrie Romano - Germana (AHK Romania), in cadrul unei reuniuni comune a acestora, organizate joi. 

CCIFER reuneste in prezent aproape 500 de companii membre, cu capital francez si romanesc, reprezentand 15% din PIB-ul Romaniei si peste 125 000 de locuri de munca.  

Infiintata in 2002, AHK Romania, este reprezentanta oficiala a economiei germane in Romania si numara peste 530 de firme-membre. AHK Romania sustine firmele germane la intrarea lor pe piata romaneasca si companiile romanesti interesate de piata germana.
Parallax

Vizualizari
28
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
desigur Desigur, nu se gasesc muncitori calificati care sa fie platiti cu minimul pe economie.. si eventual la negru.
poza de profil
Angajatori Nici angajatori competenti nu se prea gasesc; o mare parte sunt niste escroci care au venit in Ro pentru ca au auzit ca aici pretentiile salariale sunt foarte scazute.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri