Ovidiu Popica

GRAFIC Cresc cautarile online pentru stingatoare de incendii

Imagine principala
GRAFIC Cresc cautarile online pentru stingatoare de incendii
Interesul pentru stingatoarele de incendii a crescut semnificativ in ultimele zile, in mediul online, arata datele din perioada 28 octombrie-3 noiembrie 2015, extrase cu ajutorul Google Trends.
Interesul pentru termeni de cautare online precum ”extinctor” sau ”stingator” a crescut semnificativ la o zi dupa incidentul de la clubul Colectiv si s-a mentinut ridicat de la primele ore ale zilelor de luni si marti din saptamana abia inceputa.

Una dintre concluziile oficiale, preliminare, ale anchetei de la clubul Colectiv arata ca in urma incendiului investigatorii au descoperit trei stingatoare de incediu: unul folosit si alte doua nefolosite. Se contureaza deja acuzatia ca, si din acest punct de vedere, clubul nu era pregatit pentru ca numarul stingatoarelor era insuficient.  
Discutia despre extinctoare s-a propagat rapid in spatiul public si, cel mai probabil, in randul proprietarilor de afaceri cu profil asemanator clubului ai carui patroni sunt anchetati acum de procurori. Anticipand probabil intensificarea controalelor pe aceasta tema, antreprenorii au inceput sa caute pe net furnizori pentru stingatoare de incediu.  

Televiziunile au difuzat stiri potrivit carora furnizorii specializati remarca o crestere semnificativa a cererii la magazinele offline iar tendinta este confirmata si in ceea ce priveste cautarile online. Date extrase cu ajutorul Google Trends, un instrument care arata nivelul de interes pentru termeni de cautare, pe o anumita perioada de timp, intr-o anumita zona, sustin constatarea ca interesul pentru cautarea stingatoarelor a crescut vizibil in ultimele patru zile.

Cautarile pentru termeni simpli precum ”extinctor” si ”stingator” au inceput sa se intensifice inca de sambata iar luni si marti dimineata acestea erau in crestere masiva.In ce priveste zonele geografice, interesul pentru aceste produse era vizibil evidentiat in Bucuresti,  dar si in judete precum Arges, Prahova sau Constanta. Printre cautarile aflate in top-ul ultimelor sapte zile sunt ”extinctor pret” si ”stingator P6”, unul dintre cele mai comune tipuri de stingatoare cu pulbere, spun furnizorii, de 6 kg, util pentru incaperi de dimensiunea unei camere sau unui birou.
Parallax

Vizualizari
65
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Util de avut In fiecare casa. Nu obligatoriu insa. Sumt itist si am o groaza de dispozitive in casa insa in rackyl lor (da, am un rack in casa) exista de ani buni un extinctor. Si am alarma de fum si CO. Niciodata nu a fost nevoie de ele si sper sa nu fie.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri