Raluca Abrihan

O platforma slovena de curierat,  dedicata studentilor si expatilor, se lanseaza pe piata din Romania si vrea sa ajunga la 3.500 de comenzi pe luna

Imagine principala
O platforma slovena de curierat,  dedicata studentilor si expatilor, se lanseaza pe piata din Romania si vrea sa ajunga la 3.500 de comenzi pe luna
Platforma de expeditii door-to-door, Eurosender - startup sloven, lansat anul trecut -, a intrat pe piata din Romania si are ca obiectiv pentru 2016 o medie de 3.500 de comenzi pe luna plasate de romani, in conditiile unei valori medii a comenzii de 45 euro in prezent.

Compania este prezenta in 26 de tari la nivel european.

Clientii romani targetati sunt studentii si romanii care lucreaza in afara tarii, precum si rudele acestora. In zona B2B, Eurosender se focuseaza asupra companiilor mici si mijlocii care folosesc in mod curent servicii de curierat, cat si asupra celor care, din cauza nivelului scazut de pachete pe care le trimit sau a ritmului inconstant, au o putere de negociere mai slaba in acordurile cu companiile de curierat.

In Slovenia, Eurosender are  inregistrate pe platforma aproximativ 1.000 de companii, de la inceputul acestui an. In piata din romania aceasta se asteapta la un portofoliu de peste 2.500 de IMM-uri in urmatorul an.

"Pe un termen de trei ani, obiectivul nostru este sa devenim cea mai mare companie care ofera servicii logistice prin comenzi online pe piata locala", declara Gabriela-Mihaela Buzoianu, Country Manager Eurosender pentru Romania.

Expedierea unui colet de 20 kg din Romania in Italia sau Germania are un cost de 24,99 euro, iar din Romania in Marea Britanie sau Spania de 29,99 euro. Pentru orice colet care depaseste limita de 50kg se realizeaza o oferta individuala.

Compania Eurosender a fost fondata in mai 2014, in Slovenia, de catre tinerii antreprenori Jan Stefe si Tim Potocnik, alaturi de dezvoltatorul web Ziga Janez. Platforma de agregare ofera acelasi set de termeni si conditii, indiferent cu ce curier va fi transportat bagajul, asigurare in valoare de 200 euro pentru fiecare pachet, adresandu-se atat persoanelor fizice, cat si companiilor mici si mijlocii, anunta reprezentantii companiei.

La cateva luni de la lansare, ca platforma dedicata in principal studentilor si expatilor, Eurosender a beneficiat de investitii de 25.000 de euro, facand parte din unul dintre cele mai mari grupuri media, ProSiebenSat 1, si de 40.000 de euro prin fondul Silicon Gardens, fapt care i-a permis extinderea catre segmentul B2B. Recent, Eurosender a mai atras o investitie de 220.000 euro din partea unui grup de antreprenori sloveni, pe baza unei evaluari a companiei la 3,6 milioane de euro.

La inceputul anului viitor se va incheia o noua runda de investitii de cateva milioane de euro, iar compania isi propune sa directioneze o proportie insemnata din acestea catre piata din Romania.
 
Investitiile pe piata locala in perioada urmatoare se vor indrepta catre promovarea pe piata digitala, dezvoltarea echipei de suport prin angajarea mai multor persoane vorbitoare de limba romana si catre cercetari de piata. De asemenea, Eurosender are in vedere negocierea unor parteneriate cu mai multe companii de curierat, incheierea de parteneriate cu hoteluri si hosteluri, dezvoltarea pe piata de e-commerce prin istalarea unor plug-in-uri pe astfel de platforme.

Procesul de expeditie se desfasoara astfel: comanda online alaturi de plata securizata este urmata de preluarea pachetului de la adresa, expeditia poate fi urmarita prin programul de tracking online iar pachetul este livrat la adresa de unul dintre curierii agreati.

In Romania, Eurosender lucreaza in prezent cu companiile de curierat DPD si cu GLS, dar are in vedere extinderea acestor parteneriate.
Parallax

Vizualizari
44
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Sa mai studiem dictionarul Exista si in limba romana echivalente: tintiti, concentreaza.... chiar nu va zgarie la urechi anglicismele fara rost? Sau faceti un pic de reclama la magazinul Target si furnizorul Focu(s)Sat...

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri