Raluca Abrihan

Un startup romano-suedez lanseaza pe piata locala o platforma prin care poti cere credite online

Imagine principala
Un startup romano-suedez lanseaza pe piata locala o platforma prin care poti cere credite online
​Un startup fondat de doi antreprenori romani si doi suedezi, Lendia, a fost lansat pe piata din Romania si vrea sa faciliteze felul in care persoanele fizice aplica pentru oferte de creditare, prin intermediul unei platforme online, un serviciu foarte popular in Scandinavia, explica fondatorii.

Aplicatia pentru obtinerea ofertelor de creditare se face online, dureaza cateva minute pentru a fi completata si nu atrage niciun fel de obligatii, sustin fondatorii companiei. Odata inregistrata, cererea va fi transmisa automat bancilor partenere. In prezent, platforma este conectata cu  Alpha Bank si Crédit Agricole Bank Romania, startup-ul aflandu-se in discutii si cu alte banci.

Utilizatorii vor primi ofertele de creditare direct de la banci, in 24 de ore si vor fi notificati prin email si sms imediat ce primesc fiecare oferta. Prin inregistrarea in contul securizat, utilizatorul poate sa compare  ofertele si sa o selecteze pe cea mai potrivita. Dupa ce acesta a acceptat una dintre oferte, va fi contactat de un functionar bancar pentru a aranja o intalnire la cea mai apropiata agentie, unde se va semna contractul.


Gustaf Kornias si Daniel Luca - doi dintre fondatorii Lendia

Contractul de credit se incheie intre client si banca, Lendia fiind doar un intermediar in acest proces. Lendia nu percepe niciun comision utilizatorilor si ofera transparenta deplina – ofertele sunt facute direct de catre banci si comparate direct de utilizatori. Simplitatea acestui model consta in faptul ca inlocuieste orele lungi petrecute din banca in banca pentru a obtine ofertele de creditare.

Utilizatorii pot aplica pentru credit de nevoi personale (cu sau fara ipoteca), credit ipotecar, credit Prima Casa sau refinantare pentru credite imobiliare. In perioada urmatoare, Lendia va include pe platforma servicii financiare aditionale.

”Fata de comparatoarele de credit deja existente pe piata, unde se pot compara credite standard, pe platforma Lendia utilizatorul compara oferte personalizate de credit, create de ofiterii bancari in urma analizei situatiei financiare a fiecarui aplicant in parte. Acest tip de serviciu este foarte popular in Scandinavia si sper si cred ca si utilizatorii din Romania il vor considera la fel de valoros”, spune suedezul Gustaf Kornias (30 ani), cofondator  Lendia.

Din luna iulie, de cand este functionala, platforma a inregistrat circa 700 de aplicatii de credit de nevoi personale si imobiliare, iar reprezentantii ei estimeaza peste 2.500 de aplicatii pana la sfarsitul anului.

”Aplicatia pe platforma Lendia e gratuita pentru utilizatori. Bancile vor plati un comision catre Lendia de fiecare data cand un contract de credit este semnat”, explica fondatorii Lendia.

Citeste si: Prispa 2.0 vrea sa faca accesibile casele eco inteligente si pentru piata romaneasca
Parallax

Vizualizari
108
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri