Vlad Barza

Presedintele Obama spune ca trebuie sa existe diversitate in sectorul startup-urilor din tehnologie: Urmatorul Steve Jobs s-ar putea numi Stephanie sau Esteban

Imagine principala
Presedintele Obama spune ca trebuie sa existe diversitate in sectorul startup-urilor din tehnologie: Urmatorul Steve Jobs s-ar putea numi Stephanie sau Esteban
Presedintele SUA, Barack Obama, a gazduit un eveniment special dedicat startup-urilor high-tech si spune ca industria trebuie sa dea mai multe sanse femeilor, afro-americanilor si business-urilor din zone mai putin consacrate. "Urmatorul Steve Jobs s-ar putea numi Stephanie sau Esteban. Ar putea sa nu fi calcat niciodata in Silicon Valley", spune Obama. Evenimentul este o dovada ca sectorul startup-urilor este important si ca o serie de lucruri trebuie sa se schimbe.

Diversitatea nu este doar un concept gol de continut fiindca doar 3% dintre startup-urile sustinute de fonduri de investitii au o femeie in functia de CEO si nici macar un procent nu au fost fondate de un afro-american.

"Am observat mereu ca in companiile cu diversitate in conducere,  performantele sunt mai bune decat la cele la care diversitatea este absenta. Exista o piata uriasa, nu doar in SUA, ci pe plan global. Daca nu participa toata lumea, nu este bine pentru business", a spus presedintele, care a anuntat o serie de masuri pentru stimularea cresterii diversitatii in randul startup-urilor.

La evenimentul White House Demo Day, administratia prezidentiala a invitat o serie de executivi de la companii precum Amazon, Microsoft, Pinterest si Xerox care s-au angajat sa promoveze diversitatea cand companiile vor face angajari. Acest lucru s-ar traduce prin cresterea ponderii femeilor, negrilor si indienilor in efectivele acestor companii.

Peste 40 de fonduri de investitii s-au angajat sa promoveze diversitatea in startup-urile in care investesc si vor face un amplu studiu despre diversitate in industrie, urmand ca rezultatele sa fie facute publice, ca punct de pornire pentru schimbari in bine.

"Este mereu greu sa scoti in fata oamenii potriviti, dar uneori este mai greu daca esti femeie sau daca faci parte dintr-o minoritate slab reoprezentata care, cel mai adesea, trebuie sa se lupte pentru a obtine un loc la masa", spune presedintele.
Parallax

Vizualizari
29
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri