Vlad Barza

Un startup spune ca stie cand esti pe cale sa uiti ceva si te ajuta sa-ti reamintesti

Imagine principala
Un startup spune ca stie cand esti pe cale sa uiti ceva si te ajuta sa-ti reamintesti
​Un startup din San Franscisco pe nume Hickory promite sa ajute angajatii sa uite cat mai putine lucruri de la diverse cursuri de formare. Software-ul poate identifica lucrurile mai complicate pe care omul are mari sanse sa le uite si programul intervine cu mici teste care sa-l ajute sa-si reaminteasca lucrurile.

Brian Tobal a creat compania in San Francisco si totul a pornit de la o pasiune legata de memorare, el calculand in facultate cat de mult poate citi si retine, facandu-si apoi mici teste de memorie pentru a pastra cat mai multe cunostinte. Practic a tratat memoria precum niste muschi pe care ii poti "lucra" la sala.

De aici a pornit ideea startup-ului Hickory care poate sa prevada ce lucruri vei uita si intervine pentru a te ajuta sa ti le amintesti. Hickory nu se vrea a fi un joc al mintii, ci e gandit sa ajute angajatii care fac diverse cursuri, sa uite cat mai putin din continutul acestor cursuri de formare platite in cele mai multe cazuri de catre angajator.

Tobal spune ca trateaza procesul de invatare ca pe unul continuu, nu ca pe unul care se desfasoara intr-un anumit interval. Tocmai de aceea, cei care au facut un anumit curs, sunt ajutati sa-si aminteasca diverse elemente din el prin mici teste din respectivul continut (in medie 3 minute/zi si un total saptamanal de 20 de minute).

Hickory este practic un sistem dinamic de invatare pentru cei care lucreaza in vanzari si in relatii cu clientii la diverse companii. Aplicatia monitorizeaza modul in care parcurgi informatia pentru a vedea la ce lucruri te opresti mai mult si peste ce portiuni treci mai rapid.

Aplicatia poate sa determine pe ce tip de informatie este utilizatorul mai sigur si poate face diferenta intre informatia extrem de greu de insusit si informatia care "iti sta pe limba", ideea fiind ca testele vor insista pe informatiile mai complicate, tocmai pentru a le face mai accesibile.

Aplicatia poate decide in ce mod poti tine minte mai bine diverse tipuri de continut si iti livreaza in acel mod. De exemplu anumite informatii pot fi retinute mai usor ca text pentru prima oara, dar daca e vorba de lucruri mai tehnice, complicate, e mai usor cu clipuri video.
Parallax

Vizualizari
30
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri