Vlad Barza

Un startup foto pentru parinti si copii a fost cumparat de Canon Europa

Imagine principala
Un startup foto pentru parinti si copii a fost cumparat de Canon Europa
​Lifecake, un startup care a creat o aplicatie prin care parintii isi pot pastra si organiza pozele copiilor, a fost cumparata de Canon Europe. Lifecake are doar sase angajati si 350.000 de utilizatori unici, iar integrarea in Canon o va ajuta sa se dezvolte. Pe de alta parte, Canon va beneficia de o aplicatie populara pe care userii pot pune poze facute cu orice terminal. Aplicatia este gratuita, insa in ea pot fi cumparate diverse optiuni cu preturi intre 3 si 160 lei.

Lifecake a fost fondata de ingineri care au lucrat la companii mari precum Skype, Qualcomm si Yahoo si permite parintilor sa stocheze, sa organizeze si sa impartaseasca poze cu copii lor. Tinand cont ca majoritatea parintilor fac foarte multe poze cu copii, mai ales la varste foarte mici, Lifecake le permite sa creeze cronologii foto sau chiar albume care apoi sa poata fi printate. In plus, exista un sistem de setari care sa permita parintilor sa selecteze exact cine ce fotografii poate vedea.

Exista o aplicatie de iOS si una de Android, iar descrierea este urmatoarea: retraieste momentele uimitoare din viata copilului tau,  transformand telefonul intr-o masina a timpului. Startup-ul este unul cu doar sase angajati, iar companii foarte mari precum Canon rar cumpara companii atat de mici, insa aici ideea startup-ului este foarte buna si se refera la un subiect iubit de milioane de oameni: fotografiile cu copii.

Cei de la Canon au spus, intr-o conferinta de dupa anuntarea tranzactiei, ca a contat si faptul ca userii sunt extrem de multumiti de cum merge aplicatia si de cat de usor se face scroll si de cat de bine aleg algoritmii cele mai relevante poze. Pe Google Play aplicatia are peste 50.000 de download-uri si un rating mediu extrem de bun: 4,6.

Canon va aduce nu doar o expunere mult mai mare a aplicatiei, ci si tehnologie avansata, cum ar fi modalitati rapide de a edita fotografiile, pentru parintii grabiti sau pentru cei care nu se pricep la tehnica,

Lifecake a primit 1,4 milioane dolari finantare pana acum si discutiile cu Canon au fost tot pentru o posibila finantare, insa japonezii au ajuns la concluzia ca preluarea este cea mai buna solutie.

Lifecake are sediul la Londra si a fost infiintat dupa ce unul dintre fondatori a calatorit 10.000 km pentru a fi prezent la nasterea nepotului sau. Dupa ce s-a intors acasa, antreprenorul s-a gansit la o modalitate simpla de a fi mereu la curent despre ce se intampla cu cel mic si de aici a pornit ideea aplicatiei. Cresterea Lifecake a dovedit ca multi au considerat aplicatia ca fiind utila.
Parallax

Vizualizari
72
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri