CZ

Ghid practic: Cei 4 pasi de la o afacere locala la export. Descarca documentul

Imagine principala
Ghid practic: Cei 4 pasi de la o afacere locala la export. Descarca documentul
Un producator roman trebuie sa urmeze cel putin patru pasi esentiali de la o afacere locala la export, se arata in Ghidul exportatorului roman, realizat de Departamentul Invest Romania, in care sunt enumerate amanuntit ce produse romanesti merg cel mai bine la export si in ce tari de destinatie.

Ghidul in format .pdf, de 35 de pagini, explica 4 pasi necesari pentru export:

  • Pasul 1 - Initierea procesului de export. Aici sunt trecute amanuntit informatii despre: verificarea comenzii, dimensiunea comenzii, asigurarea tranzitului, punctualitate, plata , documente necesare pentru realizarea exportului.
  • Pasul 2 - Alegerea unei piete. Aici sunt avute in vedere: efectuarea cercetarii de piata, alegerea pietei, cunoasterea pietei, resursele necesare, capitalul de lucru, elementele de influentare a pretului (cum sunt tarifele la import de exemplu).
  • Pasul 3- Atragerea clientilor. Aici sunt detaliate aspecte legate de canale de acces pe pietele externe, agentii de vanzari, distributia, vanzari catre business sau catre consumatori, acorduri cu distribuitorii sau vanzatorii, tactici de marketing la export, comert electronic, targuri si expozitii internationale.
  • Pasul 4 - Strategii de pret. Aici sunt detaliate aspectele legate de: categoriile de costuri, ciclul de viata a produsului, modalitati de plata, recuperarea creantelor.


(Clic pentru a extinde)
Domeniile de export ale Romaniei pe regiunile de dezvoltare. Sursa: Ghidul exportatorului roman 2016, Invest Romania

Ghidul Departamentului Invest Romania, de la Ministerul Economiei, ofera si o lunga lista de marfuri care merg cel mai bine a export, precum si principalele piete pentru Romania. Lista cuprinde de la animale vii, matase pana la mobila si obiecte de arta.

Descarca de AICI Ghidul exportatorului roman 2016, in format pdf
Parallax

Vizualizari
481
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri