CZ

Cum iti deschizi o afacere cu vulcanizare, spalatorie sau service auto. Descarca ghidul antreprenorului debutant

Imagine principala
Cum iti deschizi o afacere cu vulcanizare, spalatorie sau service auto. Descarca ghidul antreprenorului debutant
Un antreprenor trebuie sa faca cel putin 4 pasi principali, de la gasirea unui loc potrivit pentru activitate pana la indeplinirea conditiilor de exploatare, cand isi  deschide o afacere cu vulcanizare, spalatorie sau service auto, conform unui ghid destinat oamenilor de afaceri incepatori, intocmit de o primarie importanta, dar care este valabil in toata tara.

"Ghidul privind deschiderea unui business in domeniul intretinerii si repararii autovehiculelor ¬ atelier reparatii, vulcanizare, tinichigerie-vopsitorie, spalatorie auto etc.", realizat de consilierul Szfarli Zoltan din cadrul Primariei municipiului sibian Medias, este un instrument foarte util oferit antreprenorilor aflati la inceput de drum.

Materialul de 23 de pagini, pe care il atasam acestui articol, indruma antreprenorii debutanti prin cei 4 pasi de baza pe care trebuie sa-i faca atunci cand isi deschid o afacere in domeniile mentionate:

  • Identificarea unei locatii
  • Autorizarea activitatii la Registrul Comertului
  • Obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare
  • Indeplirea conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca produsele si materialelor de exploatare noi sau reconditionate, destinate utilizarii la vehicule rutiere.

Potrivit autorului, ghidul "ofera viitorului antreprenor o imagine de ansamblu asupra principalilor pasi de urmat in vederea deschiderii unui atelier de reparatii auto, vulcanizari, spalatorii, vopsitorii auto, a avizelor si autorizatilor necesare, cunoscand faptul ca nu toate activitatile enumerate urmeaza aceleasi proceduri de autorizare".

Spre exemplu, deschiderea unei spalatorii auto nu necesita autorizarea din partea Registrul Auto Roman ( RAR), dar necesita autorizatie de mediu - se arata in ghid.

De asemenea, un service auto are nevoie de autorizare din parte RAR dar nu necesita autorizatie de mediu, decat in cazul in care detine si statie de vopsire.

La randul sau, deschiderea unei vulcanizari nu necesita atestarea capacitatii profesionale a conducatorului atelierului.

Ghidul nu are pretentia ca este complet, dar isi propune sa ajute un potential antreprenor in a-si contura o imagine de ansamblu in ceea ce priveste deschiderea unui business in aceste domenii de activitate.

Resurse utile:

Descarca de AICI Ghidul privind deschiderea unui business in domeniul intretinerii si repararii autovehiculelor ¬ atelier reparatii, vulcanizare, tinichigerie-vopsitorie, spalatorie auto

Citeste si:

Parallax

Vizualizari
32775
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri