Smile Media

Cum iti poti amenaja un birou de lucru mobil

Imagine principala
Cum iti poti amenaja un birou de lucru mobil
Romania este tara europeana cu cel mai mare numar de angajati nevoiti sa fie prezenti la birou pentru a-si indeplini sarcinile de lucru, arata un studiu al companiei britanice de cercetare Ipsos Mori, realizat pentru Microsoft. Companiile romanesti isi pot imbunatati mobilitatea daca investesc in tehnologii moderne cu ajutorul carora echipele de angajati pot lucra de la distanta. Iata care sunt principalele lucruri de care ar trebui sa tii cont daca te gandesti sa iti configurezi un birou de lucru mobil.

Antreprenorii din companiile europene mici si mijlocii iau tot mai des in calcul posibilitatea ca angajatii lor sa lucreze indiferent unde s-ar afla, in afara biroului. In lume, se discuta deja despre "telelucru" iar studii realizate la nivel global arata ca circa 1,3 miliarde de angajati sunt lucratori mobili. Studiile arata ca mobilitatea mareste productivitatea si, in tarile in care angajatii pot lucra de oriunde, companiile sunt mai performante.
 
Aproape jumatate (46%) din IMM-urile romanesti sunt constiente ca pentru reducerea costurilor in afaceri este importanta utilizarea tehnologiei in procesele de lucru si un angajat din doi (52%) considera ca investitia in IT reprezinta o prioritate pentru cresterea performantelor de business.

Totusi, Romania este tara europeana cu cel mai mare numar de angajati nevoiti sa fie prezenti  la birou pentru a-si indeplini sarcinile de lucru (81%), la polul opus aflandu-se Norvegia, unde doar 51% dintre angajatii IMM-urilor trebuie sa fie prezenti la birou. Cum se vede asta in productivitate? Datele Eurostat arata ca rata productivitatii in Romania este de 5.6 euro/ora, adica de sase ori sub media europeana si de aproape 12 ori mai mica decat rata productivitatii in Norvegia (59 euro / ora).

Scenariul unei afaceri moderne: servieta mobila, "arhiva la purtator"

Conectivitatea mobila, accesul la terminale din ce in ce mai performante si solutiile de tip cloud pentru stocarea documentelor sau chiar bazelor de date fac posibila integrarea aplicatiilor de office si business care, in anii trecuti, erau disponibile doar de pe computerele clasice de birou. Practic, afacerea ta respectiv job-ul pot fi acolo unde esti tu, independent de locul in care te afli. Cu un simplu click iti poti accesa datele si te poti intalni cu membrii echipei tale, de oriunde si de pe aproape orice dispozitiv.

Un exemplu este suita de aplicatii de office de la Microsoft, Office365, creata sa functioneze unitar cu solutia de cloud OneDrive pentru afaceri permite afacerilor mici sa acceseze ceea ce au nevoie de oriunde, oricand, aproape de pe orice dispozitiv conectat la Internet sau la o retea.

In versiunea pentru afaceri mici, Office 365 poate fi instalat pe maximum 5 dispozitive, oferind antreprenorilor si echipelor lor capacitatea de a face mai mult decat simpla citire a documentelor pe un dispozitiv mobil, o tableta, un laptop sau chiar pe un desktop, prin extinderea experientei office a angajatilor, oriunde si oricand au nevoie sa desfasoare activitati.Este posibil ca multi proprietari de afaceri mici sa nu dispuna de capitalul necesar inchirierii unui spatiu de birouri sau este posibil sa angajeze prieteni si persoane care nu locuiesc in acelasi oras. Pe de alta parte, angajatii care lucreaza de acasa nu mai consuma timp cu naveta si pot petrece mai mult alaturi de cei apropiati. Si efectul asupra afacerii este unul pozitiv: angajatii lucreaza mai mult si mai bine si se simt mai satisfacuti in ceea ce priveste activitatile desfasurate.

Echipele de afaceri pot fi fata in fata chiar daca se afla fizic la mii de kilometri departare. Indiferent daca folosesc un calendar partajat, trimit o actualizare rapida prin mesaje instant sau participa la conferinte video de pe un telefon mobil, tableta sau desktop, Office 365 permite afacerilor mici sa colaboreze in timp real si sa intre in contact cu echipele lor. Este ca si cum echipele ar fi in acelasi birou, indiferent cat de departe sunt unele de altele in realitate.

Tehnologii cu care poti elimina nevoia unui birou fizic. Resurse comune, mereu la zi


OneDrive pentru afaceri permit angajatilor, de exemplu, sa creeze un folder partajat de pe un dispozitiv mobil in timp ce calatoresc cu autobuzul; sa creeze o foaie de calcul noua, pe o tableta, la pranz; sa obtina o prezentare de pe o unitate de stocare partajata a companiei si sa efectueze editari de pe computerul unui prieten; sau sa programeze o intalnire cu echipa de pe un computer personal.  Pe scurt, sa lucreze oriunde este convenabil.

Implementarea serviciilor cloud din suita Office 365 permite diversilor membri ai echipei sa lucreze simultan pe un document cu ajutorul Office Web Apps. Pe masura ce sunt implementate noi editari, respectivele modificari apar, evidentiate intr-un mod special, pentru toti cei care lucreaza pe document. Acest lucru economiseste timp si minimalizeaza problemele legate de versiune, deoarece toti pot lucra in acelasi timp la finalizarea proiectului. De asemenea, deoarece documentele sunt stocate in cloud, putand fi accesate de personal de oriunde exista conexiune la Internet, angajatii vor putea accesa intotdeauna cea mai recenta versiune a unui document.

Cu ajutorul controlului automat al versiunii, din OneDrive pentru afaceri, solutia de stocare in cloud de la Microsoft, cele mai recente versiuni ale documentelor de afaceri sunt salvate si sunt accesibile online.

Potrivit reprezentantilor Microsoft, Office 365 si OneDrive sunt disponibile pe baza de abonament cu posibilitatea ajustarii numarului de utilizatori sau a resurselor consumate in functie de cerere.

Articol sustinut de Microsoft
Parallax

Vizualizari
75
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Susținut? Puțin spus susținut, de fapt este reclamă la produse Microsoft. Poate doar dacă susținut înseamă plătit.
poza de profil
alte solutii Din fericire sunt si alte optiuni... cum ar fi google drive, dropbox si altele. Din pacate ramane acceasi problema: securitatea datelor.
poza de profil
Birou mobil Ai dreptate dar vino si cu solutii de securizare.O zi buna.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri