CZ

6 greseli frecvente pe care le fac antreprenorii debutanti

Imagine principala
6 greseli frecvente pe care le fac antreprenorii debutanti
Stangaciile inerente ale inceputului in afaceri reprezinta o amenintare pentru succesul antreprenorilor debutanti, insa, aidoma bolilor copilariei, si greselile comune ale debutului in business pot fi gestionate. Publicatia americana de business Entrepreneur.com a identificat 6 greseli comune pe care le fac antreprenorii la inceput de drum.

1. Un ego prea mare.
In ciuda perceptiei generale, una dintre cele mai mari piedici in afaceri nu este lipsa de cunostinte sau de aptitudini, ci inabilitatea liderului de a-si lasa deoparte ego-ul. Liderii formidabili sunt dornici sa greseasca. Ei isi dezvolta capacitatea de a selecta cea mai buna idee, indiferent de unde vine aceasta. Daca vrei sa ai succes in deschiderea unei afaceri, accepta si cere sfaturi si tine-ti mintea deschisa.

2. Tratezi pe toata lumea in mod egal.
O conceptie gresita despre management este ca liderul trebuie sa aiba un stil propriu si sa le ceara celorlalti sa se conformeze acestuia. Nimic mai fals! Indiferent de afacere, angajatii sunt cel mai important "tezaur" al tau. Ca lider, treaba ta este sa scoti ce e mai bun din ei si cel mai bine este sa il intelegi pe fiecare ca individ. Asa ca aloca-ti timp pentru a afla cum il poti motiva pe fiecare in parte si vezi cum angajatul raspunde la actiunile tale.

3. Te grabesti sa faci angajari in firma. De regula, cand fac angajari, firmele mici tin un singur interviu - candidatul merge in fata patronului sau, cel mult, a directorului. Nu pica in capcana asta! Intr-o firma mica fiecare angajat are un impact disproportionat asupra acesteia. Cum se potrivesc oamenii astia in echipa, alinierea abilitatilor lor la cerintele postului si daca ei cred in viziunea firmei - toate aceste aspecte sunt foarte importante in crearea unei echipe dinamice si puternice. Asa ca testeaza bine candidatii inainte de a-i angaja si, daca poti sa-i iei ca si colaboratori o perioada, ca sa "incerci inainte de a cumpara", ar fi si mai bine.

4. Nu-ti recunosti slabiciunile. Si cei mai talentati dinre noi avem puncte forte si slabiciuni. Una din greselile frecvete este sa ne ignoram slabiciunile. Cei mai buni antreprenori stiu unde sunt buni si la ce nu se pricep. Nu incerca sa fii super-erou! Salariatii tai cheie sau consultanti de valoare iti ofera input in domeniile in care tu nu ai experienta.

5. Nu planifici. Majoritatea antreprenorilor isi ince afacerile pentru ca au experienta si cunostinte puternice intr-un anumit domeniu. Asta este un mare avantaj, pentru ca iti scurteaza timpul cu  invatarea. Dar sa faci saltul de la rolul de executant sau inginer de productie la conducerea unei intregi companii este semnificativ. Asa ca aloca-ti timp pentru planificare. "Daca nu reusesti sa planifici, iti planifici nereusita!" - avertiza omul politic si inventatorul american Benjamin Franklin.

6. Te concentezi pe consens. In fine, aceasta este a sasea greseala comuna identificata de Entrepreneur.com. Multe dintre echipele mici presupun ca este intotdeauna optim ca toata lumea sa fie de acord. Aceste echipe compromit cele mai bune solutii de dragul consensului. Un astfel de comportament poate fi de inteles, dar este complet gresit. Incurajand dezbaterea robusta si analizand opiniile divergente, ajungi la rezultatul optim, de regula. Cand ai detractori langa tine si echipa se aliniaza in jurul planului sau al viziunii, diferentele de opinie - nu consensul - trebuie sa fie obiectivul. Echipele de succes au diverse comportamente: o viziune comuna, pasiune pentru munca si comunicare sincera - ca sa mentionam cateva.

Mai multe pe Entrepreneur.com.
Parallax

Vizualizari
319
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Inca ceva Te concentrezi asupra obiectivelor marunte.Gandesti ca o firma mica, nu ca o firma mareRisipesti resursele pe treburi lipsite de importanta.Pastrezi prea multe resurse in loc sa le folosesti pentru crestereGandesti ca o firma mica, nu ca una mareSi mai pot inca scoate, dar mai am si eu treaba

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri