RA

Cum castigi loialitatea angajatilor? 9 tipuri de comportament pe care sefii ar trebui sa le adopte

Imagine principala
Cum castigi loialitatea angajatilor? 9 tipuri de comportament pe care sefii ar trebui sa le adopte
​Daca vrei sa iti conduci compania cu succes, trebuie sa devii tu un exemplu pentru angajatii tai. Apar probleme pe care nu poti sa le eviti. Mereu vor fi momente in care nu vei avea suficient timp sau bani pentru a le rezolva. Sunt factori externi pe care nu ii poti controla, scrie Entrepreneurs.com. Dar care sunt acei factori pe care poti sa ii controlezi? Cum sa te comporti si cum sa iti tratezi angajatii.

Iata cateva elemente de comportament pe care trebuie sa le aplici daca vrei sa fii un lider si iti doresti angajati loiali:

1. Gandeste in perspectiva
Anunta-i pe oamenii tai din timp de ce ai nevoie de la ei astfel incat sa isi poata face si ei un plan. Tot timpul sa ai planificati urmatorii pasi si sa stabilesti din timp deadline-urile.

2. Vino cu 5 minute mai devreme
Pentru a putea fi mereu punctual ai nevoie de multa disciplina si autocontrol. Iar puncutalitatea este primul semn ca esti capabili sa iti iei anumite angajamente. Apoi, dincolo de toate acestea, este un semn de respect. Fa-ti un obicei din a te prezenta la munca sau la o intalnire cu 5 minute mai devreme. Daca respecti timpul acordat de cei din jurul tau si ei il vor respecta pe al tau.

3. Sa fii disponibil
Fa in asa fel incat sa le fie usor celor din jurul tau sa de-a tine. Nu stii niciodata ce oportunitati poti sa ratezi daca lumea nu poate sa ia contact cu tine imediat. Antreprenorii aflati la inceput de drum, sa nu uite niciodata sa isi treaca si numarul de telefon la finalul semnaturii din email.

4. Sa fii intodeauna informat
Studiaza istoria industriei in care activeaza afacerea ta si aflat tot ce se poate afla despre subiectele de actualitate ale acestei industrii. Nu te opri niciodata din invatat. Astfel, vei putea sa iti conduci afacerea in directia potrivita, iar in timp vei deveni un mentor in domeniu.

Citeste si: Vrei sa iesi din “turma”? 10 lucruri de care trebuie sa tii cont pentru ca afacerea ta sa faca diferenta in piata


5. Sa fii proactiv

Este cea mai buna modalitate de a fi cu un pas inaintea competitorilor. Poti sa prevezi o parte din problemele ce se arata la orizont? Atrage atentia asupra lor. Nu avea retineri. Cei din jurul tau vor acorda si ei mai multa atentie acestui aspect, astfel incat, indentificarea problemelor nu va mai fi o saricina care sa cada doar pe urmerii tai.

6. Sa fii de neoprit

Liderii transforma obstacolele in solutii. Publicatia Entrepreneurs recomanda cartea “The Obstacle Is the Way” de Ryan Holiday, o carte care sa te ajute sa faci aceste transformari.

7. Sa fii abordabil
Daca esti sincer si iti recunosti vulnerabilitatile, cei din jurul tau iti vor raspunde cu blandete si cu aceeasi sinceritate. Mai mult, vor fi si ei mai deschisi si dornici sa isi recunoasca vulnerabilitatile la randul lor. Se creeaza astfel o legatura de incredere. Nu subestima niciodata ce impact poate sa aiba acordatea intregii tale atentii cand te abordeaza cineva din echipa ta.

8. Sa fii de folos

Fa-ti timp sa ii ajuti pe cei din jurul tau sa reuseasca. Ceea ce pentru tine pote fi un minim efort, pentru cei pe care ii ajuti poate sa insemne enorm. Serviciul ti se va intoarce. Cand cineva iti cere ajutorul priveste-o ca pe o oportunitate de a-ti creste numarul de oameni loiali din jurul tau. Nu uita zicala: “Cand ajungi in varf, ridica-l si pe cel din urma ta”.

9. Sa fii intelegator

Capacitatea de a te pune in pielea altcuiva te vajuta foarte mult. Negocierile vor decurge mai bine pentru ca vei putea sa identifici solutii care sa dea cu adevarat rezultate. Drept urmare, vei putea sa iti dezvolti proiectele mult mai rapid.

Daca reusesti sa te faci remarcat prin aceste tipuri de comportante, cei din jurul tau iti vor oferi sustinerea lor. Te vor aprecia mai mult si nu vor uita sa iti returneze serviciile.


Studii de caz: Ce este mai avantajos pentru afacerea ta – dezvoltarea unei flote proprii de masini sau contracte cu firmele de curierat
Parallax

Vizualizari
944
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri