CZ

Faci afaceri? Retine 3 tactici de negociere de la un antreprenor din Israel

Imagine principala
Faci afaceri? Retine 3 tactici de negociere de la un antreprenor din Israel
Omul de afaceri israelian Yossi Dina a devenit cunoscut la Hollywood pentru reality showrile sale in care cumpara si vinde opere de arta sau obiecte care au apartinut unor personalitati.

Spre deosebire de multi dealeri de amanet, care incearca sa-si fraiereasca clientii luandu-le piese valoarease la preturi mici, Dina sustine ca la negocieri cheia sta in onestitate si integritate, scrie site-ul american de business Inc.com .  

Cu experienta lui in domeniul amanetului, Yossi Dina le ofera oamenilor de afaceri la inceput de drum trei ponturi pentru o negociere de succes:  


1. Nu te grabi cu disperare! Cel cu care negociezi isi va da seama imediat ca esti disperat sa inchei afacerea respectiva. De la felul in care gesticulezi, in care dai din maini pana la modul cum te uiti in ochii cuiva - totul scoate in evidenta starea ta. "Niciodata nu te duce la targ cand ti-e foame. Negociaza de pe pozitii solide!", spune Dina.

2. Tine minte ca este o negociere, nu un concurs! Fie ca porti cea mai mare negociere din cariera ta sau doar o tranzactie minora, trateaza pe toata lumea cu acelasi nivel de respect, facandu-ti partenerul sa se simta respectat.

Daca persoana din fata ta se simte descurajata de stilul tau de negociere sau are senzatia ca incerci sa profiti de ea, ar putea renunta la tranzactie, plecand mai departe. "Sinceritatea si o strangere ferma de ferma au cel mai mare succes", spune Dina.

3. Nu sari cu o contra-oferta! Atunci cand raspunzi unei oferte neatractive, nu contra-ataca imediat, agresiv, cu un pret total diferit. Ai rabdare si explica de ce vezi lucrurile altfel decat partenerul de negociere!

"Daca cineva vine la mine sa-mi vanda o piesa de 100.000 dolari, dar pe care cere 500.000 de dolari, eu nu ma apuc sa-l contez brusc cu 100.000 de dolari. Uneori, oamenii se simt jigniti, asa ca incep prin a le spune cu cat cred eu ca pot sa vand mai departe piesa respectiva", explica dealerul de amanet.

Cine este Yossi Dina?

Starul reality show-ului Beverly Hills Pawn, Yossi Dina (60 de ani), si-a construit timp de 30 de ani o afacere in tranzactionarea bijuteriilor, antichitatilor si a operelor de arta de milioane de dolari.

Nascut in Israel, intr-o comunitate traditionala de tip kibbutz, el a urmat stagiul militar, dupa care a activat ca ofiter de informatii (Sursa: Wikipedia).

Ulterior, a plecat la Paris, iar in cele din urma s-a relocat in Los Angeles, unde si-a consolidat afacerea in domeniul amanetului.

Omul de afaceri israelian a lucrat inclusiv cu celebritati de la Hollywood, oferindu-le imprumuturi rapide in schimbul unor garantii pretioase - un fel de amanet de lux.

Printre altele, el a cumparat "obiecte-cult" pentru cinematograful de la Hollywood, cum ar fi doua "sabii-laser" originale folosite in "Razboiul stelelor", pentru care a platit 80.000 de dolari.

De asemenea, Dina a vandut un diamant cu 8 milioane de dolari, prima editie a cartii "Lawrence of Arabia", pentru 1 milion de dolari, precum si lucrari originale ale lui Andy Warhol, mai scrie Inc.com .
Parallax

Vizualizari
786
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri