Vlad Barza

Platforma online de educatie CodersTrust se lanseaza in august pe piata romaneasca

Imagine principala
Platforma online de educatie CodersTrust se lanseaza in august pe piata romaneasca
​Platforma online de micro-finantare CodersTrust, prin intermediul careia oameni din toata lumea sunt instruiti in domeniul programarii, va intra in august pe piata romaneasca si va avea in portofoliu o serie de cursuri online. CodersTrust este considerat unul dintre cele mai de succes startup-uri si se adreseaza pasionatilor de programare care nu au insa bani de studii, conectandu-i cu oameni care le pot finanta educatia.

CodersTrust si-a propus sa finanteze educatia a 100.000 de persoane in trei ani si deruleaza proiecte in 15 tari printre care Banghladesh si India.

Startup-ul este sustinut de fondul danez de investitii DANIDA. Tinerii ajutati sa-si imbunatateasca "skill-urile" de IT obtin imprumuturi de la cei care vor sa le sustina dezvoltarea educationala. Cu nivelurile de pregatire obtinute, ei isi pot gasi de lucru si pot sa ramburseze imprumutul.

CodersTrust ofera o platforma online prin intermediul careia oameni din toata lumea, cu sau fara experienta in programare, sunt instruiti in tehnologii precum Computer Fundamentals, Php , My SQL, Ruby on Rails, Advanced WordPress, JavaScript, Eye for Design, CSS, JQuery, etc. Chiar daca nu au experienta in programare, cursantii pot deveni "freelanceri" in mai putin de sase luni.

Cursantii se inscriu pe platforma online a CodersTrust isi aleg cursul care-i intereseaza si platesc o taxa de scolarizare. Scopul taxei este sa ii stimuleze sa duca cursul la bun sfirsit si sa il absolve.  

Taxele sint intre 200 de dolari pentru cursurile de pana la trei luni si pina la 400 de dolari pentru un curs intensiv de sase luni. Taxa garanteaza accesul la un program de curs flexibil, un mentor dedicat si suportul de curs in format digital.

Dupa absolvire, cursantii intra in baza de date a CodersTrust care este conectata la platforme precum Elance si oDesk. Astfel, pot obtine contracte de munca full-time sau "freelance", sau amandoua. Companiile care participa la finantarea programului in Romania au prioritate in recrutarea specialistilor. Evita astfel cheltuielile mari ocazionate de programele de instruire in-house si recrutarea prin metode clasice.

In program se poate inscrie orice persoana care isi doreste o cariera in IT sau venituri suplimentare, angajata sau nu si cu studii tehnice sau fara.

Platforma pentru Romania este in curs de pregatire iar cursurile on-line pentru Romania vor fi lansate in luna august.
Parallax

Vizualizari
28
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri