Luminita Pirvu

Startup-ul romanesc Oculus a castigat competitia AmCham EU Youth Entrepreneurship Award 2017

Imagine principala
Startup-ul romanesc Oculus a castigat competitia AmCham EU Youth Entrepreneurship Award 2017
Oculus a castigat cel de-al cincelea premiu in cadrul competitiei AmCham EU Youth Entrepreneurship Award. Startup-ul romanesc a dezvoltat ochelarii Mitra, un dispozitiv care ofera ajutor si siguranta esentiala persoanelor cu deficiente de vedere in timpul miscarii, utilizand senzori incorporati si algoritmi eficienti.

Oculus a castigat o finantare in valoare de 10 000 de euro si consultanta pentru dezvoltarea afacerii. Startup-ul va primi sesiuni de mentorat de la CEO-uri din Consiliul Executiv al Camerei de Comert Americane AmCham EU.

De precizate este ca Oculus a participat la competitia de antreprenoriat JA Compania Anului 2016, unde a castigat in faza europeana premiu de excelenta in IT.

Premiul AmCham EU Youth Entrepreneurship Award, organizat in colaborare cu Junior Achievement Europe, vizeaza prezentarea tinerilor cu talent antreprenorial. Juriul a fost impresionat de modul in care start-up-ul combina tehnologia cu scopul social.

"Acest premiu va schimba cursul proiectului nostru. Mai important, ne va ajuta sa aducem ochelarii Mitra mai rapid pe piata pentru a ajunge la cei ecare au nevoie cel mai mult. Mentoratul este o ocazie fantastica pentru noi. Suntem inca tineri - doar optsprezece ani- si vom fi capabili sa invatam de la unii dintre cei mai experimentati lideri de afaceri din lume", a declarat Tudor Popa, CEO si dezvoltator, Oculus.

Juriul care a selectat castigatorul a fost compus din: Nando Cesarone, presedinte, UPS Europe; Susan Danger, CEO, AmCham EU; Ryan Heath, senior corespondent al UE, POLITICO; Eva Maydell, membra a Parlamentului European; Adam Shub, Charge d'Affaires, US Mission to the EU; si Patrick Xhonneux, vicepresedinte EMEA Marketing, SAS.

.
Parallax

Vizualizari
70
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri