Raluca Abrihan

Elon Musk, fondator al Tesla, anunta lansarea tiglelor solare

Imagine principala
Elon Musk, fondator al Tesla, anunta lansarea tiglelor solare
​Elon Musk, fondator al Tesla Motors, prezenta la finele anului trecut tiglele care au panouri solare incorporate. Miercuri, printr-o postare pe Twitter, antreprenorul a anuntat ca doritorii vor putea sa faca precomenzi pentru doua dintre modelele acestui produs.
UPDATE: Calculator online pentru a vedea pretul acoperisului solar Tesla

De asemenea, Elon Musk a mai anuntat ca precomenzile pot fi lansate din aproape orice tara, livrarea si instalarea produsului urmand sa fie facuta in acest an pentru piata din Statele Unite si in 2018 pentru comenzile din afara SUA, scrie Techcrunch.com.

Compania nu a anuntat inca un pret oficial al tiglelor, acesta urmand sa fie facut public in cursul zilei de azi, odata cu deschiderea precomenzilor.

Musk spune ca aceste tigle fac parte din "viitorul integrat" impreuna cu masina electrica si de bateria de perete Powerwall, viitorul in care casele pot deveni independente energetic.

Spre deosebire de panourile solare conventionale, la care celulele fotovoltaice sunt asamblate intr-un cadru de sticla rectangular care este apoi instalat pe acoperisul cladirii, Tesla si SolarCity au dezvoltat tigle de sticla in care au integrat terminalele care convertesc lumina solara in electricitate.

Elon Musk este un cunoscut investitor in startup-uri dezvoltatoare de tehnologie. SpaceX, unul dintre cele mai valoroase startup-uri din lume, controlat de omul de afaceri, se numara printre ele. Musk este, de asemenea, fondator al PayPal si co-fondator al Tesla Motors. SpaceX este evaluat la circa 15 miliarde de dolari si se ocupa cu dezvoltarea vehiculelor spatiale.

UPDATE:
Pe site-ul oficial al companiei a fost lansat un calculator prin care doritorii pot sa isi calculeze la cat ar ajunge costurile unui acoperis solar Tesla. In orica caz, indiferent de costul final cei care doresc sa faca precomenzi trebuisa sa plateasca 1.000 de dolari (bani returnabili in cazul in care cumparatorul se razgandeste inainte de a semna contractul cu compania)

Parallax

Vizualizari
244
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Serios... Aceste lucruri exista de foarte demult.
poza de profil
Era de asteptat Probabil va urma si o vopsea cu proprietati de captare a energiei solare, la fel si panouri de sticla pentru ferestre, daca nu au aparut deja.Poate scapam odata de poluarea combustibililor fosili...

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri