Raluca Abrihan

​VIDEO Startup-ul ce a facut o aplicatie pentru pasionatii de sport - recreeaza 3D traseul parcurs, cu harta si poze in acelasi clip

Imagine principala
​VIDEO Startup-ul ce a facut o aplicatie pentru pasionatii de sport - recreeaza 3D traseul parcurs, cu harta si poze in acelasi clip
​Lansata la inceputul acestui an, aplicatia creata de startup-ul Relive, a reusit sa ajunga la peste jumatate de milion de descarcari, iar utilizatorii activi realizeaza cu ajutorul ei peste 100.000 de video-uri pe zi. Cum functioneaza aceasta aplicatie ce te ajuta sa recreezi in 3D traseul parcurs si care a fost testata deja ciclisti profesionesti, participanti la Turul Frantei.

Aplicatia Relive a fost creata de cativa tineri din Germania, inspirati de pasiunea lor pentru ciclism. Softul foloseste date legate de activitatea sportivilor, colectate de aplicatii de tracking si GPS (precum Strava sau Garmin) carora le adauga poze sau video-uri facute de sportivi pe parcursul traseului pentru a crea animatii video in format 3D.

Aplicatia are peste jumatate de milion de descarcari, iar utilizatorii activi realizeaza circa 100.000 de astfel de video-uri pe zi. Mai mult, startup-ul a obtinut, recent, si o finantare de tip seed de 1 milion de dolari, potrivit techcrunch.com.

“Ne-am dat seama ca exista aceasta oportunitate in piata pe care trebuia sa o folosim. Aplicatiile de tracking existente in piata monitorizeaza sanatatea si performanta si se bazeaza pe statistici si date ce rezulta din aceste monitorizari, drept urmare capteaza doar o parte intregii experiente. Oamenilor le place sa alerge, sa mearga cu bicicleta impreuna cu prietenii, sa se distreze si apoi sa impartaseasca toate aceste experiente”, explica unu dintre fondatorii Relive.

Parallax

Vizualizari
260
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri