Raluca Abrihan

Infografic: Trei din zece romani au fost victime ale atacurilor informatice. Care este cea mai frecventa greseala

Imagine principala
Infografic: Trei din zece romani au fost victime ale atacurilor informatice. Care este cea mai frecventa greseala
Trei din zece romani au fost victime ale atacurilor informatice, iar sapte din zece romani se simt vulnerabili in fata unui atac cibernetic, potrivit sondajului "Siguranta pe Internet", realizat inde StarTech Team. Respondentii sustin ca stiu despre amploarea fenomenului, cu toate acestea fac cea mai simpla greseala si o repeta frecvent.

Comportamentul utilizatorilor este adesea vulnerabilitatea cel mai mult exploatata de catre infractorii cibernetici. Astfel, peste 70% dintre respondenti admit ca au divulgat informatii personale prin e-mail, iar 30% dintre acestia sustin ca au vost victime ale atacurilor informatice.

Cu toate acestea, respondentii admit ca stiu despre amploarea fenomenului, peste 92% dintre acestia fiind familiarizati cu termenul de "criminalitate informatica", iar aproape 56% dintre ei se considera bine informati cu privire la riscurile la care se expun atunci cand folosesc Internetul.Cat despre situatiile la care se simt cel mai expusi, 82% dintre respondenti au mentionat riscul de infectare cu virusi si programe malware, iar 56% au mentionat furtul de date personale, mai arata studiul citat.

Sondajul "Siguranta pe Internet" a fost realizat in intervalul 9 -13 martie, pe un esantion de 830 de respondenti, cu varste peste 18 ani, cu preponderenta din mediul urban (80%), cu venituri medii si peste medii.

Odata cu lansarea rezultatelor studiului compania IT romaneasca,  StarTech Team, prin StarTech Academy - program de formare a specialistilor IT -,  a lansat platforma Sigurantapenet.ro, o platforma de educare a utilizatorilor de Internet din Romania, care pune accent pe protejarea impotriva fraudelor informatice.
Parallax

Vizualizari
39
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri