Vlad Barza

Actiunile Snapchat sunt tranzactionate de joi la New York

Imagine principala
Actiunile Snapchat sunt tranzactionate de joi la New York
Una dintre cele mai populare companii din tehnologie, Snap, isi incepe joi parcursul pe bursa de la New York, stabilind pretul unei actiuni la 17 dolari. Snapchat este aplicatia construita pe ideea mesajelor care dispar la cateva secunde dupa ce sunt citite si este extrem de populara in randul adolescentilor.

Joi sunt puse pe bursa New York Stock Exchange 200 de milioane de actiuni, iar Snapchat este evaluata la 24 miliarde dolari. CEO-ul Evan Spiegel (26 de ani), detine 22% din actiuni, in valoare totala de peste 4 miliarde dolari, la fel ca si co-fondatorul Bobby Murphy.
.
Intrarea Snapchat pe bursa este asteptata de multi si se considera ca e cea mai importanta listare din 2014 incoace si cea mai mare din tehnologie de la intrarea Facebook pe bursa, in 2012.

Snapchat a devenit celebra si fiindca in 2013 ar fi refuzat o oferta de preluare venita de la Facebook, oferta despre care sursele spun ca ar fi fost de 3 miliarde dolari. La jumatatea lui 2013 se spunea ca Snapchat ar valora cam 800 milioane dolari, iar in vara lui 2015 undeva intre 10-12 miliarde dolari. In mai 2016 era evaluata la 18 miliarde dolari.

De ce a avut atat de mare succes aplicatia? Adolescentilor le-a placut mult ideea unei aplicatii prin care pot sa se exprime mai liberi si sa trimita ce poze si ce video-uri vor, stiind ca acestea vor disparea imediat, deci nu vor putea fi compromisi.

Snap este sub presiune fiindca Facebook i-a copiat cateva dintre ei, un exemplu celebru fiind asa-numitele Instagram Stories care dispar dupa 24 de ore. Facebook are putere financiara uriasa si ar putea extinde idei similare si pe Whatsapp sau chiar pe Facebook propriu-zis.

Sursa: Financial Times
Parallax

Vizualizari
18
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri