CZ

Studiu: Cati bani se fac in Romania din vanzarea de aparate foto, computere, electrocasnice

Imagine principala
Studiu: Cati bani se fac in Romania din vanzarea de aparate foto, computere, electrocasnice
Vanzarile de bunuri din segmentele foto si tehnologia informatiei din Romania s-au prabusit in primele 9 luni ale anuli 2016 compparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, arata un studiu al GfK Temax.

Piata IT din Romania a scazut cu 13% in primele noua luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2015, la 275 milioane de euro, sustine GfK Temax, citat de Agerpres.

O scadere mai mare decat cea din IT a fost inregistrata la cea foto, de 14,2%, pana la 16 milioane de euro. Piata imprimantelor si multifunctionalelor a scazut si ea, cu 0,4%, in perioada ianuarie - septembrie 2016, la 45 milioane de euro.

In schimb, cel mai mult a crescut piata de electrocasnice mari, cu 26,2%, ajungand la 384 milioane de euro, in Romania.

De asemenea, vanzarile de electrocasnice mici au crescut cu 23% (pana la 115 milioane de euro), iar piata electronicelor a urcat, la randul sau, 22,1% (la 261 milioane de euro).

In ceea ce priveste piata telecom din Romania, aceasta a crescut cu 18,8%, comparativ cu ianuarie - septembrie 2015, la 550 milioane de euro.

Per total, piata bunurilor de folosinta indelungata a crescut cu 13,2%, la 1,645 miliarde euro, in primele 9 luni ale anului 2016 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

GfK Temax este un indicator utilizat de GfK Retail and Technology pentru a monitoriza pietele bunurilor de folosinta indelungata. Rezultatele sunt bazate pe studiile desfasurate regulat pe panelul de retail al GfK.

Citeste mai mult pe Agerpres
Parallax

Vizualizari
68
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri