L.P.

Washington DC aproba prezenta robotilor autonomi pe strazi pentru a livra cumparaturi

Imagine principala
Washington DC aproba prezenta robotilor autonomi pe strazi pentru a livra cumparaturi
Primii roboti autonomi care livreaza pachete direct la usa ta nu vor zbura - ci vor merge. Starship Technologies, un startup din Estonia incepe, in aceasta toamna, testarea robotului autonom care va livra alimente pentru locuinte si pentru un restaurant din Washington D.C. De altfel, Washington este prima municipalitate din  SUA care aproba prezenta robotilor pe trotuare.
 
In Washington orice companie care doreste sa testeze roboti la sol trebuie sa respecte o regula: acestia sa nu depaseasca o viteza de 10 mile pe ora. Roboti Starship merg cu maxim patru mile pe ora, sunt cam de marimea unei valize si sunt proiectati pentru a transporta o sarcina utila de aproximativ trei plase de alimente, potrivit site-ului recode.net

Pentru a evita eventuale probleme, robotii sunt monitorizati in
permanenta de oameni, dintr-o locatie de control, si au acces direct
prin camera video la activitatea acestora. Robotii pot calatori doar doua mile de la destinatia initiala astfel
incat, planul este de a distribui roboti cu o duba de livrare. Compania
Starship a incheiat un parteneriat cu Mercedes-Benz pentru a crea un
prototip numit "Robovan" si care ii va conduce de la centrul de livrare
catre destinatia centrala, in zona unde robotii isi vor desfasura
activitatea de livrare.

Starship Technologies este un startup din Estonia creat de co-fondatori Skype, Janus Friis si Ahti Heinla. Compania este acum turneu in Statele Unite pentru a cauta mai multe orase, care vor permite robotiilor sa le foloseasca strazile.

De altfel in San Francisco, Departamentul Lucrarilor Publice a decis ca orasul nu este pregatit sa deschida complet coridoarele pentru masinile fara pilot, propunand o taxa 66 de dolari pentru folosirea unei singure strazi.

Pana in prezent, Starship spune ca nimeni nu a incercat sa fure sau sa deterioreze masinile lor, si ca pietonii se dau la o parte din calea lor. Dar americanii nu ar putea fi la fel de politicosi. Un robot care a traversat cu succes Canada si Germania, a fost distrus in Philadelphia anul trecut, la doar cateva saptamani de la intrarea pe teritoriul Americii.

Totodata, roboti Starship sunt deja in actiune in Europa, in Londra livreaza mancare pentru companiile Just Eat si Pronto. De asemenea, Serviciul postal national din Elvetia incearca, in prezent, sistemul de livrare prin robotii autonomi.
Parallax

Vizualizari
41
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
La noi Ar fi furati.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri