Vlad Barza

Un startup israelian va contribui la planul Ford, care vrea sa produca peste cinci ani masini capabile sa se conduca singure

Imagine principala
Un startup israelian va contribui la planul Ford, care vrea sa produca peste cinci ani masini capabile sa se conduca singure
Ford a cumparat un startup israelian de machine learning care va ajuta gigantul auto american sa duca la indeplinire planul de a incepe in 2021 sa produca in serie masini autonome. Startup-ul se numeste SAIPS, a fost infiintat in 2013 si furnizeaza solutii care permit masinii sa interpreteze datele colectate de senzori. Achizitia este inca o dovada ca Israelul reprezinta o super-putere in domeniul tehnologiei.

SAIPS creeaza algoritmi de procesare imagine si video, a creat si solutii de deep learning si, pe scurt, tehnologia startup-ului israelian permite interpretarea datelor colectate de senzorii masinii capabila sa se conduca singure.

SAIPS a livrat solutii si pentru HP si solutiile sale permit si detectatea diverselor anomalii, dar si trackingul unor obiecte.

Startup-ul a fost descoperit de Ford intr-o operatiune de cautare a unor companii tehnologice in Israel si imediat dupa ce au observat ce facea SAIPS, cei de la Ford au conchis ca este promitator.

SAIPS nu a obtinut pana acum vreo runda de finantare si va continua sa functioneze ca entitate independa in cadrul Ford.

Achizitia este inca o dovada ca Israelul este o super-putere in tehnologie si in dezvoltarea de solutii sofisticate.

Israelul, o tara de numai 8 milioane de locuitori, are cea mai mare densitate de startup-uri raportat la populatie, iar tara este celebra pentru mediul antreprenorial care a creat companii de tehnologie preluate cu sute de milioane de dolari de catre gigantii americani ai tehnologiei.

A contat mult faptul ca Israelul este o piata mica, astfel ca orice companie cu ambitie a trebuit inca de la inceput sa gandeasca business-ul ca fiind unul international, fiindca altfel, limitat doar pe plan intern, nu ar putea ajunge niciodata de amploare.

In plus, Israelul are foarte putine resurse naturale, fiind mai ales pamant arid, astfel ca oamenii de afaceri au fost fortati sa gaseasca solutii tehnologice ingenioase pentru ca tara sa se autosustina, un exemplu fiind uzinele de desalinizare a apei care reprezinta un model si pentru SUA.

Sursa; TechCrunch
Parallax

Vizualizari
13
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri