CZ

O firma lansata in cursa Google Lunar X Prize a fost autorizata de SUA sa trimita o sonda pe Luna

Imagine principala
O firma lansata in cursa Google Lunar X Prize a fost autorizata de SUA sa trimita o sonda pe Luna
​Firma Moon Express, infiintata in 2010 in Silicon Valley, a primit autorizatie din partea autoritatilor americane pentru efectuarea unei misiuni de explorare pe Lună, informeaza The Wall Street Journal, citat de Mediafax.

O comisie coordonată de Agenţia Aeronautică Federală (FDA) din SUA a aprobat oficial o misiune robotică a companiei Moon Express, care ar urma să trimită o sondă pe Lună, în 2017.

"FAA a stabilit că lansarea unei sonde fără echipaj uman nu va pune în pericol sănătatea publică şi siguranţa, proprietăţile sau interesele naţionale ale Statelor Unite sau altor ţări", se arată într-un comunicat oficial.

"Nu este doar un moment crucial în istorie, ci depăşirea unei limite pentru întreaga industrie spaţială comercială", a transmis si cofondatorul şi directorul general al Moon Express, Robert Richards.

Firma early stage Moon Express a fost infiintata, in august 2010, de catre Naveen Jain, Barney Pell si Robert D. Richards, pentru a concura in Google Lunar X Prize, o competitie care ofera 20 de milioane de dolari pentru o firma privata care reuseste sa puna prima pe Luna un aparat, fara echipaj uman, care sa se deplaseze pe solul selenenar cel putin 500 de metri si sa transmita imagini si alte date pe Pamant.

Pe termen lung, Moon Express isi propune sa exploateze economic Luna, in special in minerit.

Competitorii lor ramasi in cursa sponsorizata de compania Google sunt israelienii de la SpaceIL.
Parallax

Vizualizari
45
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri