CZ

Kaspersky: Atacurile informatice s-au intensificat asupra firmelor. Sfaturi pentru protectia micilor afaceri

Imagine principala
Kaspersky: Atacurile informatice s-au intensificat asupra firmelor. Sfaturi pentru protectia micilor afaceri
Numarul atacurilor cibernetice asupra firmelor a crescut de sase ori in ultimul an, pana la 158.000, releva raportul Kaspersky Lab publicat, vineri, pe baza informatiilor din Kaspersky Security Network (KSN).

Potrivit producatorului de solutii de securitate, citat de Agerpres, in intervalul 2014  2015, s-au consemnat 27.000 de atacuri de tip ransomware la adresa companiilor globale. In acest fel, programele ransomware au incercat sa cripteze datele fiecarui al zecelea utilizator B2B (Business to Business).

Studiul celor de la Kaspersky Lab arata ca 42% dintre respondentii din intreprinderile mici si mijlocii (IMM) considera programele crypto-malware una dintre cele mai serioase amenintari cu care s-au confruntat in anul 2015.

"Pentru firmele mici, perioadele - oricat de scurte - in care nu au acces la date pot duce la pierderi semnificative sau pot chiar opri intreaga activitatea. Daca o companie nu a luat masurile necesare pentru siguranta informatiilor importante, s-ar putea ca singura modalitate de a-si recupera datele sa fie cumpararea acestora de la infractorii cibernetici. Acest lucru nu garanteaza, insa, recuperarea completa a datelor. Cea mai buna modalitate de a proteja o companie de programe malware este preventia", avertizeaza expertii Kaspersky Lab.

Alte recomandari ale Kaspersky pentru firmele mici:

  • Realizarea, cu regularitate, a unor backup-uri pentru toate fisierele importante, fie in cloud (Dropbox, Google Drive etc.), fie pe un server suplimentar sau pe un dispozitiv de memorie externa, daca volumul datelor nu este prea mare.
  • Nu va rezumati la folosirea programelor de securitate si anti-malware gratuite! "Instrumentele gratuite ofera, intr-adevar, o protectie elementara, dar nu ofera protectie pe mai multe niveluri, cum fac solutiile dedicate".
  • Actualizati-va cu regularitate sistemul de operare, browserul, solutia antivirus si alte aplicatii. "Infractorii folosesc vulnerabilitatile din programe pentru a infecta dispozitivele utilizatorilor".

Sursa foto: Kaspersky Oficial Blog

Parallax

Vizualizari
47
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri