Raluca Abrihan

Google cumpara un startup care face ca telefoanele sa vada si sa identifice orice obiect

Imagine principala
Google cumpara un startup care face ca telefoanele sa vada si sa identifice orice obiect
​Google a cumparat startup-ul francez Moodstocks, care a dezvoltat o tehnologie prin care smartphone-urile sau alte dispozitive mobile scaneaza si recunosc obiectele din jur. Aceasta achizitie arata interesul tot mai mare al gigantului american pentru sistemele de inteligenta artificiala.

Google nu este singura companie din categoria “greilor” interesata de investitii si cercetre in domeniul inteligentei artificiale. Companii precum Facebook, Twitter, Microsoft sau Amazon au mai facut de-a lungul timpului astfel de achizitii. Iar acest gen  de tehnologie este deja utilizat in aplicatii de recunoastere a vocii cum ar fi: Alexa, Cortana si Siri sau chiar si produse de recunoastere a imiagii, de exemplu, Photos tot de la Google sau Translator de la Microsoft.

Printre proiectele, care au nevoie si folosesc, aplicatii de tip deep learning se numara: masina autonoma servicii de concierges, gastronomie sau meteo (robotizate) si multe altele, noteaza engadget.com.

De asemenea, Microsoft, Apple si Google au pe piata asa-numitii asistenti virtuali pe care utilizatorii ii pot consulta.

In luna mai a acestui an, Google a lansat un asistent virtual casnic, Google Home, care ar urma sa integreze aceasta noua solutie creata de startup-ul francez si achizitionata de compania americana.

Echipa Moodstocks, formata din cativa cercetatori si ingineri se va alatura echipei pe care Google o are in centrul sau de dezvoltare si cercetare din Paris, potrivit oficialilor companiei.

Surse: engadget.com, economictimes.com
Parallax

Vizualizari
27
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri