Vlad Barza

Un startup britanic de securitate informatica a primit 65 milioane dolari finantare

Imagine principala
Un startup britanic de securitate informatica a primit 65 milioane dolari finantare
​Sunt rare cazurile in care startup-urile primesc runde de finantare de peste 50 milioane dolari, insa domeniul securitatii cibernetice este "in voga" si sumele foarte mari nu lipsesc. Darktrace, un startup fondat in 2013 cu tehnologie creata la University of Cambridge, a primit 65 milioane de dolari finantare si a ajuns sa valoreze 400 milioane dolari. Compania furnizeaza solutii de protectie impotriva cyber-atacurilor si are aproximativ 1.000 de clienti.

Darktrace are birouri in Cambridge si San Francisco, iar veniturile au crescut de sapte ori in ultimul an fiscal. Compania are 300 de angajati si furnizeaza solutii bazate pe machine learning si algoritmi matematici pentru a identifica anomalii in retelele IT ale companiilor, anomalii ce ar putea fi atacuri informatice.

Gandirea startup-ului porneste de la premisa ca retelele companiilor sunt deja probabil compromise sau ca sunt sanse mari sa fie compromise de hackeri. Companiile interactioneaza cu diversi funrizori si clienti, iar angajatii folosesc diverse terminale online, astfel ca ideea de a construi ziduri inalte si groase impotriva amenintarilor nu reprezinta abordarea potrivita.

Cei de la Darktrance fac o comparatie intre solutiile lor si sistemul imunitar uman: trebuie sa acceptam ca anumiti "microbi" vor patrunde. Insa cei de la Darktrace spun ca solutiile lor bazate pe matematici avansate si pe tehnici sofisticate de machine learning opresc amenintarile la timp.

Solutia se numeste “Enterprise Immune System” si consta intr-o cutie instalata la clienti, cutie de monitorizeaza tot ce se intampla pe retea, inclusiv traficul. Cand ceva suspicios este detectat, managerii sunt avertizati, iar soft-ul ia si masuri imediate pentru a incerca sa contracareze un atac.

Atacurile cibernetice rapide sunt foarte usor de depistat si tocmai de aceea, "cutia" instalata de companii la clienti are un anumit grad de automatizare si actioneaza pentru a le contracara. Mai complicat este cu atacurile sofisticate de lunga durata, insa aici intervine tehnologia de machine learning dezvoltata de Darktrace, spun reprezentantii companiei.

Surse: TechCrunch, Reuters
Parallax

Vizualizari
18
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri