Vlad Barza

Twitter a cumparat cu 150 milioane dolari un startup britanic de inteligenta artificiala din domeniul foto-video

Imagine principala
Twitter a cumparat cu 150 milioane dolari un startup britanic de inteligenta artificiala din domeniul foto-video
​Twitter a cumparat cu 150 milioane de dolari un startup britanic numit Magic Pony Tehnology care foloseste tehnici de machine learning care pot "intelege" extrem de bine fotografiile si le pot procesa rapid, fara sa fie nevoie de resurse hardware si software foarte mari. Twitter isi va imbunatati serviciile de live video streaming datorita tranzactiei care dovedeste ca Marea Britanie este o forta in domeniul inteligentei artificiale.

Magic Pony a fost fondata in 2014 si are acum 14 angajati. Startup-ul construieste algortimi care pot "intelege" fotografii si le pot reconstrui sau reconstitui. De exemplu, daca fata unei persoane este pixelata, tehnicile de machine learning o pot reface.

Primul produs al Magic Pony poate fi utilizat pentru a imbunatati calitatea live streaming-ului, mai ales ca de multe ori calitatea este slaba din cauza camerei de la smartphone sau a luminii insuficiente din locul unde se filmeaza. Algoritmii pot estima cum ar trebui sa arate imaginea.

Bob Bishop, fondatorul companiei, se va muta in San Francisco si va incepe sa lucreze pentru imbunatatirea aplicatiilor Twitter. Avantajele Magic Pony tin de faptul ca a dezvoltat foarte repede aplicatii eficiente caere permit procesarea imaginilor chiar si pe smartphone.

Twitter a mai facut doua achizitii mai mici in domeniul inteligentei artificiale in 2014 si 2015: startup-urile Whetlab si Madbits.

Twitter a cumparat in 2015 aplicatia de live streaming Periscope, seful jack Dorsey dorind sa faca din compania Twitter cel mai bun "site de social media live".

Preluarea de acum reprezinta inca o dovada ca Regatul Unit este o forta in domeniul inteligentei artificiale. Cea mai cunoscuta tranzactie a fost in 2014 cand Google a preluat Deep Mind, compania care a creat programul ce l-a invins pe campionul mondial la GO.

Sursa: The Guardian
Parallax

Vizualizari
21
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri