Vlad Barza

Startup-ul de securitate informatica Cylance a primit 100 milioane dolari finantare

Imagine principala
Startup-ul de securitate informatica Cylance a primit 100 milioane dolari finantare
Startup-ul Cylance, fondat de fostul sef al McAfee, a primit 100 milioane de dolari finantare, ceea ce face ca valorea companiei sa treaca de pragul de un miliard de dolari. Cylance furnizeaza solutii de securitate informatica bazate pe inteligenta artificiala si pe "machine learning", iar infuzia de capital o va ajuta sa isi extinda puternic activitatile. Runda de finantare este consistenta si reprezinta inca o dovada ca multe companii cauta solutii de securitate ultra-sofisticate,  in contextul unor atacuri informatice tot mai consistente.

Compania infiintata acum patru ani era evaluata la 300 milioane dolari in 2015, iar in prezent s-a ajuns la peste un miliard. Cylance a fost creata de Stuart McClure, cel care a fost sef al McAfee ( companie care a fost apoi cumparata de Intel si integrata in divizia Intel Security).

Cylance foloseste solutii de inteligenta artificiala pentru a detecta amenintarile informatice pentru computere si alte dispozitive, ideea fiind ca soft-ul sa ajunga sa anticipeze modul in care vor actiona infractorii informatici.

Compania sustine ca are 1.000 de clienti si spune ca platforma contine o serie de algoritmi bazati pe protocoale de securitate care combina codul generat de programatori cu sisteme de inteligenta artificiala care invata "psihologia" unui hacker. Cylance sustine ca sistemele sale ajuta companiile si agentiile guvernamentale sa prevada si sa previna amenintarile sofisticate.

Compania primise pana acum 77 milioane dolari finantare, din care 43 milioane dolari in 2015 si 20 milioane dolari in 2014, suma crescand puternic de la an la an.

Cylance nu este singura companie care se foloseste de inteligenta artificiala in crearea de solutii de securitate, avand un concurent important in Israel, o companie numita Fortscale.

Surse: VentureBeat, Financial Times
Parallax

Vizualizari
18
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri