Vlad Barza

Larry Page de la Google investeste 100 milioane dolari in doua startup-uri ce dezvolta "masini zburatoare"

Imagine principala
Larry Page de la Google investeste 100 milioane dolari in doua startup-uri ce dezvolta "masini zburatoare"
​Larry Page, co-fondator al Google, a investit peste 100 milioane de dolari in doua startup-uri care dezvolta concepte de masini zburatoare. Peste zece companii lucreaza in lume la concepte de "automobile zburatoare" sau "avioane de sosea", cum le spun altii. Exista cateva modele functionale spectaculoase, insa ar costa mult si autoritatile isi vor da cu greu acceptul pentru ele.

Bloomberg scrie ca Page a investit 100 milioane dolari in Zee Aero, un startup creat in 2010 care a ajuns acum sa aiba 150 de angajati.

Compania Zee Aero spune ca este pe cale de a dezvolta "o noua forma revolutionara de transport" care va avea propulsie electrica si va fi extrem de aerodinamica.

Zee Aero a depus cereri de brevete pentru un vehicul zburator ce poate ateriza si decola precum un elicopter, fara a avea nevoie de pista.

Page a investit si intr-un startup mai mic numit Kitty Hawk care face cercetari in acelasi domeniu.

Conceptul de masina zburatoare ne duce cu gandul la filmele SF si este greu de crezut ca cerul oraselor se va umple de aceste vehicule in urmatorii ani. Obstacolele nu sunt doar de natura tehnologica si de pret, ci mai ales de omologare si de perceptie.

Insa fanii masinilor zburatoare spun ca aceste mici aeronave de sosea si de oras sunt mult mai fezabile decat autoturismele care se pot conduce total singure la care lucreaza toate marile companii auto.
Parallax

Vizualizari
21
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri