Marius Vasilescu

#Newspresso:  Cum se fac bani din ”bug bounty”, de ce se teme Elon Musk, 1 milion de dolari pentru comert cu produse naturale

Imagine principala
#Newspresso:  Cum se fac bani din ”bug bounty”, de ce se teme Elon Musk, 1 milion de dolari pentru comert cu produse naturale
Saptamana aceasta vorbim despre inteligenta artificiala si despre felul in care aceasta influenteaza domeniul SEO, dar si despre temerile lui Elon Musk cu privire la AI sau despre masurile de siguranta luate de Google pentru ca lucrurile sa nu scape de sub control. In acelasi timp, vorbim si despre reorientarea GoPro catre software sau a Nokia catre dispozitive de fitness.

Evolutia cotei de piata Android/iOS de-a lungul timpului.
In momentul de fata cei doi competitori au eliminat aproape complet celelalte sisteme de operare de pe piata. In 2015 iOS avea cota de piata 16% in timp ce Android ajungea la 81%. Predictiile pentru 2016 presupun o crestere si mai mare pentru Android insa vanzarile de smartphone-uri scad dramatic inca din 2010.

Xiaomi semneaza un acord cu Microsoft pentru a livra telefoane cu aplicatii Office preinstalate. Incepand din septembrie, cinci dispozitive Xiaomi vor fi livrate cu aplicatiile din suita Office si cu Skype preinstalate. Xiaomi se pregateste sa intre pe piata din Statele Unite, in timp ce Microsoft renunta la divizia mobila si se concentreaza mai mult pe producerea aplicatiilor pentru Android.

Interviu amplu cu Elon Musk. CEO-ul Tesla si SpaceX raspunde la multe intrebari, multe dintre ele foarte abstracte. In continuare este foarte preocupat de posibilitatea ca inteligenta artificiala sa scape de sub control si de cea ca oamenii sa colonizeze Marte.

Discutie cu CEO-ul GoPro despre soarta companiei. Desi in 2015 GoPro a vandut mai multe camere ca niciodata, castigurile au scazut cu peste 30%. Noul plan este ca GoPro sa intre puternic pe piata de editare video. Au deja planuri pentru aplicatiile de Android si iOS si urmeaza sa lanseze un software de editare video pentru PC, care sa rivalizeze cu iMovie.

Google creaza o exceptie pentru a deconecta rapid inteligenta artificiala in caz de pericol. In lupta pentru viitorul inteligentei artificale, Google tine cont si de parerile lui Stephen Hawking sau Elon Musk. Astfel, compania include o exceptie pentru a putea deconecta rapid DeepMind, in cazul unei situatii neprevazute.

Un startup strange 1 milion de dolari pentru promovarea produselor naturale prin influencer marketing. Compania face legatura intre producatori care vand produse naturale si potentiali clienti si a strans o comunitate importanta in jurul acestei idei.

Microsoft accepta parteneri pentru productia de dispozitive holografice. In cadrul conferintei de la Computex, reprezentantii Microsoft au declarat ca au in vedere un parteneriat cu producatori de hardware pentru realitate virtuala sau realitate augmentata. HoloLens este un proiect ambitios si Microsoft stie ca nu are ca punct forte construirea ecosistemelor, asa ca apeleaza la parteneri.



Nokia finalizeaza achizitia Whitings. Acum ca a acordat licenta pentru productia de telefoane mobile, Nokia cumpara producatorul de dispozitive pentru fitness cu suma de 170 milioane de euro. Prin aceasta achizitie, Nokia infiinteaza si o noua divizie, cea de Digital Health, al carui sef va fi fostul CEO Whitings.

Inteligenta artificiala influenteaza industria SEO. Google are de mult timp un algoritm de machine learning bazat pe inteligenta artificala pe care il foloseste pentru a clasifica site-urile in cautari. Sunt peste 200 de factori care influenteaza pozitia unui site in cautarile Google. Desi specialistii SEO se adapteaza, aceasta industrie devine din ce in ce mai impredictibila si din ce in ce mai tehnica.

Prima competitie de tip game-jam din Romania a avut loc la Comic Con. In cadrul evenimentului organizat de Amber Studio s-au inscris in jur de 50 de echipe. In final, doar sase echipe au reusit sa creeze un joc video in 24 de ore, iar una dintre ele a fost declarata castigatoare.

Reportaj despre un hacker roman care se intretine din ”bug bounty”. Un tanar din Cluj-Napoca petrece nopti intregi pentru a descoperi vulnerabilitati pentru companii mari din Statele Unite. Desi ar putea sa vanda acele vulnerabilitati pe piata gri sau pe cea neagra, Alex prefera sa isi castige banii cinstit, vanzandu-le direct catre companii precum Google, Facebook, eBay sau Microsoft.

Topul celor mai scumpe cuvinte cheie din cautarile Google. In Statele Unite, costul pentru un click in cadrul unei reclame poate ajunge si la 1000 de dolari. Majoritatea cuvintelor cheie din top au de-a face cu domeniul legal. Pe urmatoarele locuri se situeaza domeniul asigurarilor, cel B2B sau cel al sanatatii.

Marius Vasilescu este autor invitat la
StartupCafe.ro si realizeaza in fiecare luni dimineata rubrica
#Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie.
Marius
a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in
domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si
startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe blogul personal.
Parallax

Vizualizari
70
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri