Vlad Barza

Uber primeste o investitie record din Arabia Saudita

Imagine principala
Uber primeste o investitie record din Arabia Saudita
Uber este nu doar cel mai valoros startup din lume, ci si cel mai bine finantat, primind pana acum investitii de aproape 11 miliarde dolari. Cea mai noua investitie este una record, un fond suveran de investitii din Arabia Saudita venind cu 3,5 miliarde dolari. Uber are mare succes in Arabia Saudita, tara in care femeile nu au dreptul sa sofeze, scrie Financial Times.

Fondul saudit Public Investment Fund, sustinut mai ales de familia regala, a facut cea mai mare investitie din istoria sa: 3,5 miliarde dolari directionati catre Uber.

Fondul va detine 5% din Uber, iar unul dintre directori, Yasir Al Rumayyan, se va alatura board-ului companiei. Discutiile dintre fondul de investitii si Uber au inceput in martie.

Uber se va extinde, activeaza deja in aproape 70 de tari, iar in tarile arabe este populara, un exemplu fiind Cairo. In Arabia Saudita Uber este in cinci orase si are mare succes, in special din cauza interdictiei aplicata femeilor care nu au voie sa conduca masini.

Uber are 19.000 de soferi si 395.000 de utilizatori in regiunea "Orientul Mijlociu - Africa de nord"   

Uber devine cel mai bine finantat startup din istorie, primind aproape 11 miliarde dolari. Desi compania este contestata in multe tari, modelul de business atrage foarte multi investitori care mizeaza sume mari.

Uber este evaluata la 62,5 miliarde dolari.

Arabia Saudia are o relatie complicata cu marile companii americane. In plus, tara extrem de bogata a fost criticata intens pentru modul in care sunt tratati disidentii, pentru interdictiile aplicate femeilor si pentru numeroasele executii ordonate de un sistem judiciar represiv.
Parallax

Vizualizari
8
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri