Vlad Barza

O companie de software fondata de un antreprenor rus a inaugurat la Bucuresti un centru de servicii care va ajunge sa aiba 250 de angajati

Imagine principala
O companie de software fondata de un antreprenor rus a inaugurat la Bucuresti un centru de servicii care va ajunge sa aiba 250 de angajati
Compania Veeam a inaugurat oficial la Bucuresti un centru de servicii IT la care angajarile au inceput in noiembrie anul trecut, obiectivul fiind sa se ajunga in trei ani la 250 de persoane. Veeam a fost creata de doi antreprenori rusi in 2006 si 40% dintre angajati de pe plan mondial sunt in Rusia, sediul este in Elvetia, iar capitalul cu care compania functioneaza este american. Mai jos puteti citi povestea unuia dintre cei mai cunoscuti antreprenori rusi din IT: Ratmir Timashev.

Veeam Software are 2.100 de angajati in lume si afaceri de 500 milioane dolari. Compania activeaza in virtulizare, stocare si cloud, furnizand companiilor servicii de suport si protectia datelor in domenii precum vanzari, marketing si finante.

Ratmir Timashev a fondat compania acum zece ani. Timashev s-a nascut in 1967 si a absolvit Institutul de Fizica si Tehnologie de la Moscova. In 1992 a plecat sa-si dea doctoratul la Columbus University, in statul american Ohio si s-a apucat de afaceri in SUA, primul business constand in vanzarea de componente de PC-uri in Rusia.

Apoi a urmat primul sau startup, Aelita Software pe care l-a fondat inpreuna cu prietenul sau Andrei Baronov, compania fiind apoi vanduta dupa sapte ani, cu 115 milioane dolari.Timashev s-a mutat la Moscova intre 2005 si 2009, insa spune ca nu i-a placut ce se intampla in Rusia, asa ca a decis sa se mute in Elvetia unde are sediul si Veeam, compania care va ajunge la 250 de angajati in tara. Elvetia a fost aleasa din ratiuni fiscale.

"Multe companii mari, precum Oracle sau IBM, folosesc Bucurestiul ca un call center, noi nu vom face asta, ci folosim Bucurestiul pentru activitati mult mai sofisticate legate de vanzari si marketing la nivel inalt, cu o abordare mult mai agresiva decat cea a concurentilor nostri", spune Ratmir Timashev, seful Veeam, la inaugurarea centrului de suport.

Serviciile funrizate sunt gandite sa ajute companiile sa-si pastreze datele in siguranta si sa-si recupereze rapid datele cand au nevoie de ele.

La centrul de servicii situata intr-una dintre cladiriile AFI, din zona Cotroceni, lucreaza in prezent peste 110 oamenii, cativa fiind convinsi de companie sa se intoarca din strainatate, altii refuzand oferte de la Google sau Facebook, sustin sefii companiei.

Compania are un centru mare la St Petersburg si doua in SUA, la Columbus si Atlanta. In Rusia lucreaza 800 de oameni, iar in SUA aproximativ 500, Bucurestiul urmand sa devina al doilea cel mai interesant centru pentru Veeam, dupa cel din nordul Rusiei europene.

Veeam a fost infiintata in 2006, are sediul la Baar (Elvetia) si numarul de filiale din lume este de peste 25.Seful companiei spune ca afacerile au fost de 500 milioane dolari anul trecut, obiectivul fiind sa se ajunga la un miliard de dolari in trei ani si in zece ani la 10 miliarde de dolari. Anul acesta afacerile vor fi de aproximativ 600 milioane dolari.

Solutia de referinta furnizata de companie, Veeam Availability Suite, care include Veeam Backup & Replication, reuneste tehnologii de virtualizare, stocare si cloud, pentru a permite centrului de date modern sa ajute organizatiile sa economiseasca timp, sa atenueze riscurile si sa reduca semnificativ capitalul si costurile operationale.
Parallax

Vizualizari
232
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Rusia ne invita sa ne stocam datele in siguranta. Pe bune?
poza de profil
Troli Cu simbrie in ruble.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri