Raluca Abrihan

Europenii, dependenti de tehnologie, desi sunt multe lucruri din domeniu pe care inca nu le inteleg – studiu

Imagine principala
Europenii, dependenti de tehnologie, desi sunt multe lucruri din domeniu pe care inca nu le inteleg – studiu
Europenii accepta revolutia digitala, iar 52% dintre utilizatori afirma ca folosesc tehnologia mai mult decat acum doi ani, in timp ce 13% admit ca nu pot trai fara ea, arata un studiu realizat de Samsung Electronics. Peste jumatate din cei 10.000 de utilizatori europeni intervievati sunt entuziasmati de cele mai noi inovatii, precum Internet of Things (internetul tuturor lucrurilor) sau tehnologia Cloud, dar 72% dintre ei recunosc ca adesea doar pretind ca inteleg semnificatia acestor termeni.

Mai mult, terminologia i-a impiedicat sa foloseasca produsele la potentialul maxim pe 23% dintre utilizatori, in timp ce 43% dintre ei au declarat ca au detinut cel putin un dispozitiv care a fost mult mai performant decat aveau nevoie, iar 11% dintre utilizatori se simt depasiti de tehnologie.

"Cercetarile noastre ne arata ca terminologia utilizata pentru tehnologia actuala poate fi o bariera pentru utilizatori. Ne dorim sa venim in intampinarea acestor nevoi printr-o serie de pasi strategici, inclusiv prin simplificarea limbajului pe care il folosim si prin oferirea de traininguri de abilitati digitale pentru 400.000 tineri. De asemenea, consideram ca aceasta este o problema in intreaga industrie, care va impiedica progresul tehnologic in cazul in care nu va fi depasita,¬ a declarat David Lowes, CMO Samsung Electronics Europa.

Europenii iubesc emojiurile


In timp ce limbajul tehnic se dezvolta, se dezvolta si modalitatea prin care oamenii aleg sa se exprime in forme vizuale. Emoji-urile sunt considerate un nou limbaj international, dar rezultatetele studiului Samsung au devaluit ca multe persoane au dificultati in a intelege semnificatia acestor noi caractere. S-a descoperit ca romanii sunt cel mai putin familiarizati cu ele, 27% dintre ei pretinzand ca stiu mai mult decat stiu de fapt in realitate, urmati indeaproape de italieni, cu 26%, in timp ce doar 5% dintre bulgari au recunoscut ca si-au supraestimat cunostintele despre emoji.

Studiul a investigat si aplicatiile pe care europenii le considera cele mai utile. Astfel, cel mai mare impact l-au avut aplicatiile de navigatie si harti, 66% dintre europeni declarand ca aceste aplicatii le simplifica viata. Urmatoarele aplicatii mentionate de respondenti au fost cele de meteo si camera foto, cu 56%, respectiv 51%.

Studiul a fost desfasurat in mediul online de catre Opinium Research in perioada 16 martie - 1 aprilie 2016, avand 10.138 de respondenti cu varste peste 18 ani, din Marea Britanie, Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Italia, Portugalia, Olanda, Norvegia, Polonia, Spania, Romania, Suedia, Elvetia.
Parallax

Vizualizari
25
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri