Vlad Barza

Uber reduce cu 10% tarifele in Bucuresti, pentru a creste volumul curselor

Imagine principala
Uber reduce cu 10% tarifele in Bucuresti, pentru a creste volumul curselor
Uber s-a lansat acum un an si doua luni in Bucuresti, in decembrie a crescut tarifele cu aproape 20% la serviciul Uber X, iar acum compania a decis sa le scada cu 10%, pentru a incuraja pasagerii sa foloseasca serviciul mai des. Astfel, noile tarife pentru uberX sunt: 1.45 Lei/km, 0.26 Lei/minut si 8 lei tariful minim. Nu se stie cat timp vor fi nmentinute tarifele, insa ele vor fi valabile macar cateva luni. Uber a starnit supararea multora la inceput de an cand tarifele din noaptea de Revelion au atins valori foarte ridicate.

"Scaderile de preturi sunt menite sa incurajeze pasagerii sa foloseasca serviciul mai des si, implicit, sa asigure mai multa activitate pentru soferii parteneri in perioadele cu cerere mai putin intensa, asa cum este sezonul cald. Viziunea noastra este sa oferim cat mai multor oameni acces la transport sigur si convenabil, la tarife mai accesibile, oferind in acelasi timp o oportunitate economica atractiva pentru parteneri."

Vechile tarife erau 1,65 lei/km si 0,28 lei/minut. Tariful minim a fost de 6 lei pana in decembrie si de atunci este 8 lei.

Desi compania nu publica date, de la inceput de an s-a putut constata o reducere a numarului de masini disponibile, mai ales ca soferii au trebuit sa-si faca PFA sau SRL.
 
"Incepand de azi, 13 aprilie, tarifele pentru uberX in Bucuresti vor fi reduse cu 10%, pentru a face serviciul mai accesibil pentru mai multi utilizatori si, implicit, pentru a eficientiza activitatea soferilor parteneri in perioadele cu utilizare mai redusa, asa cum este sezonul cald. Astfel, noile tarife pentru uberX sunt: 1.45 Lei/km, 0.26 Lei/minut si 8 lei tariful minim", spun cei de la Uber.

Noile tarife din au caracter promotional. Uber va analiza impactul acestei schimbari, pentru a se asigura ca are efectul dorit. Pentru stabilitate, Uber garanteaza veniturile pentru soferii parteneri, adauga compania.

In New York, tarifele au scazut in 4 ani cu 30%, in timp ce veniturile soferilor parteneri au crescut cu 50%. In Polonia, unde a fost implentata o scadere a tarifelor luna trecuta, se inregistreaza deja o crestere cu 18% a numarului de curse pe ora.

Conform unui recent studiu IMAS comandat de Uber, 1 din 4 utilizatori Uber isi folosesc masina mai putin ca urmare a accesarii acestui serviciu, iar acest numar poate fi semnficativ mai mare in urmatorii 3-5 ani.
Parallax

Vizualizari
26
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri