Vlad Barza

Intel a preluat cu 170 milioane dolari un startup israelian de realitate virtuala

Imagine principala
Intel a preluat cu 170 milioane dolari un startup israelian de realitate virtuala
Intel a anuntat ca preia compania israeliana Replay Technologies care dezvolta tehnologie ce combina realitatea augmentata cu cea virtuala in video-urile de la evenimentele sportive. Nu a fost anuntata suma tranzactiei, insa surse americane estimeaza 150-170 milioane, iar cele din Israel, 175 milioane dolari.

Replay Technologie foloseste camere video de inalta rezolutie si grafica "imersiva" pentru a permite privitorilor sa urmareasca din orice unghi al actiunii evenimentele sportive.

Intel colaboreaza cu Replay din 2013 si parteneriatul s-a tot extins. Replay Technologies a fost fondata in 2011 de Oren Yogev, Mateo Shapira si Aviv Shapira si are 100 de angajati.

Tehnologiile de video imaging multidimensional dezvoltate de compania din Tel Aviv pot fi combinate cu cele mai noi dezvoltari din realitate augmentata si realitate virtuala, acestea fiind domenii in care Intel investeste puternic. Replay stransese 27 milioane dolari finantare pana in momentul achizitiei.

Intel a achizitionat cinci companii specializate in aplicatii pentru realitate virtuala si augmentata, in prezent lucrand si la un dispozitiv de realitate augmentata.

Surse: Wall Street Journal, Globes
Parallax

Vizualizari
14
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri