Raluca Abrihan

In urmatorii 2 ani, robotii  vor inlocui forta de munca, iar 20% din continutul unui business va fi generat de masini - analiza

Imagine principala
In urmatorii 2 ani, robotii  vor inlocui forta de munca, iar 20% din continutul unui business va fi generat de masini - analiza
Digitalizarea disruptiva din ultimii ani influenteaza direct societatea, implicit organizatiile, publice sau private. In urmatorii 2 ani, masinile vor genera fara costuri suplimentare 20% din continutul de businessal unei companii, robotii  vor inlocui eficient forta de munca umana, iar atacurile cibernetice vor fi din ce in ce mai complexe si greu de decriptat, potrivit specialistilor Cisco si cei ai BRINEL.

Evolutia efervescenta a digitalului in viata de zi cu zi a creat un efect disruptiv la nivel de modele de business si organizatii, care schimba cu totul paradigma tehnica, sustin Dorin Pena, director general Cisco Romania si Marcel Borodi, directorul general BRINEL.

"Traim un efect de digitalizare a societatii. Intrebarea este cum putem sa ne adaptam la ceea ce ne asteapta. Asistam, deja, la o explozie in ceea ce priveste cantitatea de date si aplicatii. In 2015, la nivel global, au fost descarcate peste 180 de miliarde de aplicatii mobile. Pana in 2020, vor fi conectate la internet 50 de miliarde de dispozitive, la o populatie de 9 miliarde de oameni. Peste 90% din datele disponibile pe aceste dispozitive vor fi stocate in silozuri de date, izolate si greu de folosit. Greu decriptabile vor fi si atacurile cibernetice, care vor folosi tehnologii sofisticate si vor avea o raza de actiune mult mai larga", a declarat Dorin Pena,  in cadrul Cluj ConnectingDay.

Intr-o lume in care mobilitatea este vitala, cu ajutorul careia am ajuns sa comandam taxiuri, planificam vacante, platim facturi sau taxe, gestionarea datelor si siguranta lor sunt obligatorii si din ce in ce mai complexe, potrivit specialistilor Cisco si cei ai BRINEL.


Marcel Borodi si Dorin Pena

"IT-ul nu mai este doar o utilitate. El a devenit un accelerator al afacerilor, dar tinde sa devina un ingredient miraculos al supravietuirii in noua etapa a schimbarilor disruptive. Schimbarea se produce accelerat pe mai multe axe, si in planuri diferite, iar fara un suport tehnologic adecvat, nu poti rezista. Daca nu te sincronizezi cu evolutia tehnologica, decizi ca nu vrei sa-ti mai continui activitatea in maxim 3 ani. Alegerea unui nou model de business, a platformelor IT&C care il fac functional pe termen lung,  si a partenerilor care le pot sustine, devin decizii de importanta strategica",a spus si Marcel Borodi.

BRINEL este un furnizori roman de solutii si servicii IT&C integrate, construite pe platforme multi-vendor convergente, fondat in 1991 la Cluj-Napoca.
Parallax

Vizualizari
22
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
În România și peste 100 de ani tot vor fi organizații în care oamenii vor scrie în caiete diferitele date relevante afacerii.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri